20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

YEREL SEÇİME GİDERKEN!

Ümit Kahyaoğlu

27 Ekim 2018 Cumartesi 14:31

Bir yerel seçimin daha arefesindeyiz, ne de çabuk geçti 5 yıl. 2014 seçimleri daha dün gibi hatırımızda halbuki. Bir varmış, bir yokmuş misali hayatta böyle akıp geçiyor. Kısacık beş yılın ne hükmü olur ki.

2019 yerel seçim süreci resmen olmasa da başlamış bulunuyor. Siyasi partilerin aday adayları arz-ı endam etmeye başladılar bile. İlk davranan Milliyetçi Hareket Partisi oldu ve adayını açıkladı. MHP bir süre AK Parti ile ittifak olacak mı diye bekledi, ittifakın rafa kalkması üzerine Murat Şahin'in elini belediye başkan adayı olarak havaya kaldırdı.

CHP'de ise Abidin Ekren ve eski ilçe başkanı Kemal Ercan aday adaylık başvurusunu yaptılar. Anamuhalefet partisindeki aday adaylarının sayısının müracaatların biteceği önümüzdeki hafta sonuna kadar artacağı kamuoyunun ortak görüşü.

İktidar Partisi AK Parti'de de aday adaylığı düşünen ve nabız yoklayan çok sayıda isim var. Mevcut Belediye Başkanı Kenan Şahin'in bir yıl daha belediye başkanlığı yapmak istediğini biliyoruz. 2 yıl başarıyla hizmet eden Şahin'in bir dönem daha görev yapıp ustalık eserlerini ortaya koyarak final yapmak istediğini biliyoruz.

Kenan Şahin, El Hakk hizmet noktasında çıtayı çok yükseğe taşıdı. Pendik'e çok önemli eserler kazandırdı. Neredeyse Büyükşehir belediyelerinin hizmetlerine muadil icraatlar yaptı. Özellikle eğitim, kültür, trafik, otopark ve spor alanlarında alanlarında önemli eserler bıraktı.

Aday adaylığı için ismi geçen diğer isim ise AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cin. Ahmet Cin'in kamuoyunda aday adaylık için ismi geçiyor ancak, bu hususta kendisinden tek kelime alabilmiş değiliz.

İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cin, aynı zamanda PESİAD Başkanlığını da yürütüyor. Geçtiğimiz günlerde Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği'nde medya mensuplarıyla bir araya geldi. Siyasetle ilgili, aday adaylığı ile ilgili ısrarlı sorularımıza cevap vermedi, ne kadar zorladıysak ağzından iki satır laf alamadık.

Siyasi sorulara bu makamda cevap veremeyeceğini, PESİAD'ın partiler üstü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade ederek bizi AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na davet etti. Davete icabet ettik İl Başkanlığı'na gittik ancak burada da aday adaylığı noktasındaki sorularımız cevapsız kaldı, istediğimizi alamadık. Cin, yalnızca  AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın çalışmalarıyla ilgili çeşitli bilgiler verdi medya mensuplarına. İşin hülasasında, aday adaylığı ile ilgili ısrarlı sorularımız karşısında, " Şuanda bir görevde bulunuyorum. Dolayısıyla bağımsız hareket edemem. Genel Merkezimiz ve  İl Başkanlığımız hangi görevi verirse biz o görevi en iyi şekilde yapmaya çalışırız." mealinden cevaplar verdi.

Ahmet Cin, sorularımıza her ne kadar net cevaplar vermese de yakın bir zamanda kulağımıza kulis bilgileri çalındı. Bilindiği üzere kendisi, son dört seçimde İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığını yürüttü. Edindiğimiz bilgiye göre bu dönem SKM Başkanlığı'nı başka bir isme devretmeye hazırlanıyormuş.

Bu aday adaylığı için bir işaret olabilir mi? Bekleyip göreceğiz. Resmi sürece az bir vakit kaldı, muhtemelen 5 Kasım'da iktidar partisinin aday adaylık müracaatları başlayacak ve 12 Kasım'a kadar devam edecek. Tüm kamuoyu da iktidar partisinin Pendik aday adaylarını öğrenmiş olacak.

Bizim temennimiz ise şudur; Bu bir hizmet yarışıdır. 700 bin nüfusu aşan dev bir kentin yönetimi bir isme teslim edilecek. Dolayısıyla belediye başkanı çok büyük bir sorumluluğun altına girecek.

Biz ne isteyebiliriz; Tabii ki hayırlısını. Rabb'im Pendik gibi müstesna bir beldeye kim daha a iyi hizmet edecekse, kim daha hoş sada bırakacaksa onu nasip eylesin..

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.