19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

YAZICI'NIN TEKNOLOJİ KOLEKSİYONU ETNOSPOR'DA!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın teknoloji koleksiyonu, İstanbul Gençlik Festivali’nin ardından Etnospor Kültür Festivali’nde de sergileniyor.

Yazıcı'nın teknoloji koleksiyonu Etnospor'da!

15 Mayıs 2017 Pazartesi 10:44

 Festivale katılan gençler, bir çoğu yaşlarından büyük olan teknoloji ürünlerini ilgiyle inceliyor.
Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu Etnospor Kültür Festivali'nin ikincisi, keyifli aktivitelerle başladı. "Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla Yenikapı Etkinlik Alanı'nda 4 gün sürecek festivalde Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, açılış törenin ardından alandaki çadırları gezdi. Erdoğan ile Kılıç'ın, çadırların bir tanesinde önlük giyerek yemek pişirmeleri renkli görüntülere sahne oldu. Festivale gelen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Erdoğan ile Kılıç, ardından ana çadıra gelerek açılış kurdelesini kesti.

etnospor-kultur-festivalindede-sergileniyor-2017(5).jpg
Türk dünyası, Orta Asya ve Anadolu'ya özgü şenliklerin düzenlendiği festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra oba yaşamı, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler gibi pek çok aktivite gerçekleştiriliyor. Festival alanında yöresel çadırlar kurulurken, vatandaşlar bu çadırları ziyaret ederek Türk geleneklerine ait el sanatlarını görme ve yemeklerinden tatma fırsatı buluyor. Organizasyonda geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu olmak üzere toplam 11 branşta mücadeleler yapılıyor. Yağlı güreşlerde ise 45'i başpehlivan olmak üzere toplam 295 sporcu ter döküyor.

Başkan Yazıcı’dan Teknolojinin Serüveni Sergisi
 Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da bir çoğunu kendi kullandığı teknoloji koleksiyonunu bu kez Etnospor Kültür Festivali’nde sergiledi. İstanbul Gençlik Festivali’nin ardından Etnospor Kültür Festivali’nde de sergilenen teknolojik ürünler, Türk dünyasının gençleri tarafından ilgiyle incelendi. Anne babalarının kullandığı ürünleri canlı gözlerle gören gençler, çocukluk günlerinden bildiği ürünleri de dikkatli bir şekilde inceleyerek geçmişi hatırladı, teknolojinin yakın tarihli serüvenine tanıklık etti.

etnospor-kultur-festivalindede-sergileniyor-2017(2).jpg

etnospor-kultur-festivalindede-sergileniyor-2017(3).jpg 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.