19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara20°C

UZAYA GÖZ DİKTİLER!

Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim Buluşmalarında NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi)’dan Sırrı OĞUZ’ u liseli öğrencilerle buluşturdu.

Uzaya göz diktiler!

18 Ocak 2018 Perşembe 14:45

Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün üçüncüsünü düzenlediği Bilim Buluşmalarında NASA  ( Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi)’dan Sırrı OĞUZ ilham veren konuk oldu.

resis.png

Tuzla Milli Eğitim Müdürü  Ahmet ALİREİSOĞLU, ”Gençlerimizin iyi bir gelecek tasavvuru yapmalarına destek olmak ve dünya vatandaşı olmaları yolunda sahip oldukları dinamikleri geliştirmek adına dünyadaki en seçkin Türk Bilim İnsanlarının katılımıyla Tuzla Bilim Buluşmalarını düzenliyoruz. Düzenlediğimiz buluşmalarda konuğumuzun çalışma alanlarına ilgisi olan lise öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu bilim insanlarıyla buluşturuyoruz. Öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilmesi ve olumlu geri dönütlerin olması bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Bilim Buluşmalarında  bizden desteğini esirgemeyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI ’ya teşekkür ederiz.

Sırrı OĞUZ; sözlerine Amerika’ya yüksek lisans için gittiği yıllardan başlayarak,  ABD ’de Patlayıcı ve roket üretimi yapan Goodrich bünyesinde 15 yıl boyunca ABD Hava Kuvvetleri, Donanma ve NASA'nın birçok önemli projesinde uzman mühendis olarak yaptığı çalışmalar ve bu çalışmaları neticesinde 2008 yılında NASA (Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi)’ya geçiş sürecini ayrıntılı bir şekilde öğrencilerle paylaştı. Öğrencilik yıllarından da bahseden Sırrı OĞUZ bir şeyler başarmak için çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Yüksek Uçak Mühendisi Sırrı Oğuz, “2008'den itibaren 4 yıl boyunca Mars için hazırlanan Orion uzay aracının sistem mühendisliğini yaptığını ve Orion'un en önemli görevi Mars'a insanlı ilk uçuşunu yapması ve geri dönmesidir. Günümüz teknolojisi ile Mars'a gidebilirsiniz ama geri dönemezsiniz. 2030'dan önce Mars'a insanın gitmesi mümkündür ama geri dönemez. Orion 2030 yılında üç kişilik mürettebatla Mars'a 6 ay sürecek ilk uçuşunu yapacak ve yine 6 aylık bir yolculukla dünyaya dönecektir" dedi.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Sırrı OĞUZ, bu platformda bulunmaktan mutluluk duyduğunu, bilim zirvelerinde de gençlerimizi görmek istediğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.