19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

TUZLA'NIN AVRUPALI İLKOKULU!

Tuzla Çağrıbey İlkokulu koordinatörlüğü sınıf öğretmenlerinden Gülçin YILDIZ ÖZÜGÜL tarafından sağlanan kuruculuğu okul üstlenilen "Kuklam Anlatıyor" adlı etwinning projesinin tanıtımı 25 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Tuzla'nın Avrupalı ilkokulu!

08 Mayıs 2018 Salı 18:36

Avrupalı eğitimcilerden Çağrıbey İlkokulu'na  proje tanıtım ziyareti

Tuzla Çağrıbey İlkokulu koordinatörlüğü sınıf öğretmenlerinden Gülçin YILDIZ ÖZÜGÜL tarafından sağlanan  kuruculuğu okul  üstlenilen "Kuklam Anlatıyor" adlı etwinning projesinin tanıtımı 25 Nisan 2018 tarihinde Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Erasmus projesi ekibi olan Makedonya, Romanya ve Polonya'dan gelen Avrupalı eğitimcilere yapıldı. Okulun 4/E sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Yeliz ŞENOCAK ile birlikte Avrupalı proje ekibini Türk halk oyunlarıyla karşıladı. Projenin öğrencilerin yabancı dil konuşma becerisine katkılarını uygulamalı olarak göstermek için 2/E-3/E öğrencilerinin sınıf öğretmenleri Burcu ULUYILMAZ  ve Özden ERTURUL, ingilizce öğretmenleri Bedia Derya TOPÇU  ile birlikte özgün senaryolar tasarlayarak hazırladıkları gösterilerini ingilizce sunmaları Avrupalı eğitimcilerin dikkatini çekip takdirini topladı.

Aynı zamanda ülkemize özgü unsurlar 4/E sınıfı öğrencileri ve ingilizce öğretmenleri Nurhan Bilge rehberliğinde kuklalarla tanıttı. Farklı kültür ve medeniyetlerle tanışmanın verdiği heyecan ve merak öğrencilerin gözlerinden okunuyordu. Türk mutfağının yöresel lezzetlerini göstermek için 2/C sınıf öğretmeni Mine TİPİ ve velilerinin katkılarıyla Avrupalı misafirlere ikramlar verildi. Keyifli kültürel paylaşımların yaşandığı ziyarette öğretmenler arasındaki akademik, dilsel ve sosyal iletişimin gücü projesinin başarısını ispatlar nitelikteydi. Misafirlere Çağrıbey İlkokulundan hatıra olması dileğiyle 1/E sınıf öğretmeni Nevin ÇELİK ve okul aile birliği tarafından hazırlanan kahve, nazar boncuğu, yazma ve lokum hediye edildi.

Çağrıbey İlkokulu Kuklam Anlatıyor projesinin Avrupa'da da yer alması  gurur vericiydi. Türkiye çapında her bölgeden okulların yer aldığı 493 öğretmenin ve öğrencilerinin ortak çalışmalarıyla yoğrularak ilmek ilmek işlenen proje hakkında Okul Müdürü Efrail TAŞDEMİR tarafından  idarecisinden öğretmenlerine personelinden okul aile birliğine kadar herkesin desteğiyle özveriyle ve keyifle yürüttüğü çalışmaların devamının geleceği temenni edildi.

cag3.jpg

cag5.jpg

cag12.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.