19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

TUZLA'DA OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ

Tuzla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin ÇANGIR; çok sayıda kurs açtıklarını ve bunlardan birinin de okuma yazma kursu olduğunu söyledi.

Tuzla'da okuma yazma seferberliği

05 Şubat 2018 Pazartesi 12:29

243 KURSİYER DEVAM EDİYOR

 Okuma yazma kurslarına her yaştan katılım olduğunu belirten ÇANGIR, günlük hayatta okuma yazmada zorluk yaşayan vatandaşların okuma yazma öğrenmek için kurslara katıldığını, 243  kursiyerin eğitime devam ettiğini kaydetti.

ÇANGIR; özellikle 60 yaş üstü kadınların çok istekli olduklarını ve okuma yazma öğrenmeyi çok istediklerini aktardı. Kimi çocuklarıyla kimi de torunlarıyla ders çalışıyor. Bu da bizleri son derece mutlu ediyor. Öğrenmenin yaşı yok. Burada 65 yaşında olanlarda var, 35 yaşında olanlarda. Zaman, mekan sınırlaması olmadan okuma yazma kursları; yaz, kış, gece, gündüz demeden açılıyor. Tuzla’da okuma yazma bilmeyenlere ulaşmak için mahalle mahalle  geziyoruz, geçen yıl  bunun için 50 bin  broşür dağıttık.

-003.jpg

OKUMA YAZMA KURSLARI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

  • Kurumumuzda Hiç okuma yazma bilmeyenler için 1.Kademe okuma yazma Kursları açılmaktadır
  • Okuma Yazmayı bilip de belgesi olmayanlar için 1.Kademe Seviye Tespit Sınavı yapılmaktadır. Bu sınavı geçenler 1.Kademe okuma-Yazma belgesi alırlar.
  • 1.Kademe Okuma yazma belgesi olanlar veya ilkokul 3-4.sınıftan terk edenler 2.Kademe Okuma-Yazma kurslarına alınırlar. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar 2.Kademe Başarı Belgesi alırlar. Bu belge İlkokul bitirme seviyesine denk bir belgedir. Bu belge ile Açıköğretim Ortaokula kayıt olunabilir.
  • 2.Kademe eğitimi seviyesinde bilgi sahibi olanlar; Türkçe-Matematik-Fen Bilgisi-Sosyal Bilgiler derslerinden 4.sınıfı bitirmiş seviyesine sahip olanlar diledikleri taktirde kurslara katılmadan 2.Kademe Seviye Tespit sınavına alınırlar. Başarılı olmaları halinde 2.Kademe Başarı belgesi alırlar.

OKUMA-YAZMA KURSLARI


14 yaşını doldurmuş okuma-yazma bilmeyen ya da bir nedenle ilkokulu tamamlamamış kişiler Halk Eğitim Merkezlerindeki Okuma-Yazma kurslarına katılarak Okur-Yazar Belgesi  veya ilkokul diploması yerine geçen 2. Kademe Okur-Yazar Belgesi  alabilirler.

1. Kademe Okuma-Yazma kursu nedir?

Hiç okula gitmemiş  veya ilkokula başlayıp 1, 2 ya da 3. sınıftan ayrılmış olan 14 yaş üstü kişiler bu kursa katılarak Okur-Yazar Belgesi alır. Toplam 120 saatlik bir eğitimdir. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar 1.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır. Bu belge ile 2. Kademe Okuma-Yazma kurslarına katılabilirler.

2. Kademe Okuma-Yazma kursu nedir? 
İlkokulun 3. sınıfını bitirmiş ancak 4. sınıftan ayrılmış kişiler veya 1. Kademe Okuma-Yazma kursunu bitiren kişiler, 2. Kademe okuma-yazma kurslarına katılır. Bu 180 saatlik bir kurstur. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar  İlkokul diploması  yerine geçen 2.Kademe Okur-Yazar Belgesini almaya hak kazanır. Bu belge ile merkezlerimizin Açıköğretim Ortaokula kayıt olabilirler.

Okuma–Yazma biliyorum. Kursa katılmak zorunda mıyım?
Okuma-Yazma bilenler kurumumuzda ayda 1 kere yapılan sınava girerek başarılı oldukları taktirde Okur-Yazar Belgesi alabilirler.

Kursa gitmeden 2. Kademe Belgesi alabilir miyim?
İlkokulun 4.  sınıftan ayrılan kişiler kurumumuzda yapılan 2. Kademe Okuma-Yazma sınavlarına katılarak başarılı oldukları taktirde  ilkokul diploması denkliğindeki 2. Kademe Okur-Yazar Belgesini alabilirler.

Okuma-Yazma kurslarına başvuru için neler gereklidir?

1. Kademe Okuma-Yazma Kursu için : Nüfus Cüzdanı,

2. Kademe Okuma Yazma Kursu için : Nüfus Cüzdanı, 1 Kademe Okuma-Yazma Belgesi ya da okuduğunuz okuldan alacağınız Tasdikname Belgesi (Hangisi var ise)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.