20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

TUZLA'DA MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi dikkat çekici kurslarına devam ediyor.

Tuzla'da meyve yetiştiriciliği kursu

23 Şubat 2016 Salı 14:55

TUZLA HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDEN SUBTROPİK MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

Subtropik Meyve Yetiştiriciliği Kursu ile kursiyerler; uzman öğretmenlerden arazi hazırlığı yapmayı, gübrelemeyi, sulamayı, meyve yetiştirmeyi, budamayı, limon yetiştirmeyi, portakal yetiştirmeyi, greyfurt yetiştirmeyi, avokado yetiştirmeyi, malta eriği yetiştirmeyi, Nar yetiştirmeyi, hastalık, zararlılar ve yabancı otlarla mücadele etmeyi öğreniyorlar.

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin ÇANGIR, "Subtropik Meyve Yetiştiriciliği kursu bahçelik alanında 170 farklı kurstan biridir. Kurslarda  ağaç, sebze, meyve ile sınırlı olmayıp, aynı zamanda çiçek yetiştiriciliği, bahçe düzenleme ve peyzaj eğitimleri bulunmaktadır." dedi.

ÇANGIR, "Mesleğini bahçıvanlık ve bahçe düzenleme yönünde tercih etmek isteyenler için yine bir birinden özel eğitimlere yer verilmektedir. Toprak türlerini daha yakından tanıyıp, mevcut toprağa uygun sebze ve meyve çeşidini tespit edebilirsiniz. Ekim öncesi, sulama aşaması ve zararlı maddelerden koruma konusunda bilmeniz gereken her şeyi bu eğitimlerde bulacaksınız."dedi.


.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.