20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

TUZLA’DA İKİ AYRI DEV SAĞLIK TESİSİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYILIYOR

400 yataklı yeni Tuzla Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ağustos ayında hizmete girmesi planlanıyor.

Tuzla’da iki ayrı dev sağlık tesisi açılış için gün sayılıyor

23 Temmuz 2017 Pazar 11:36

Şifa Mahallesi'nde yapımında son aşamasına gelinen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi son derece modern ve tüm teknolojiyi bünyesinde barındıracak şekilde inşa ediliyor.

Tuzla Belediye binasının hemen üstünde yer alan Tuzla Devlet Hastanesi’nin E5 kara yoluna cephesi bulunuyor. 50 bin metrekarelik arsaya sahip hastane 10 bin 240 metrekare alan üzerinde inşa edildi.

72 milyon 278 bin TL proje bedeline sahip Tuzla Devlet Hastanesi, TOKİ tarafından yapıldı.

Tuzla Devlet Hastanesi projesinde 376 araçlık otopark alanı bulunmakta.

Projede; Poliklinikler, Bekleme Alanı, Hasta Yakını Bekleme, Kafeterya, Klinik, Laboratuvar, Servis Mutfağı, Kirli Alanı, Soyunma Odası, Acil Servis, Ameliyathaneler, Yoğun Bakım, Konferans Salonu, Hasta Yatak Odaları, Hemodiyaliz ünitesi bulunuyor.

Daha birkaç yıl öncesine kadar ilçenin değil devlet hastanesi, doğru dürüst bir sağlık tesisi yoktu. İçmeler Mahallesinde eski SSK Hastanesi olarak bilinen ve fiziki mekanı çok yetersiz sağlık merkezi ihtiyacı karşılamaya yetmiyor, hastalar İstanbul'un farklı ilçelerine gidiyordu. Tuzlalıların sağlık ararken hasta olduğu sağlık tesislerinden şimdilerde iki ayrı son derece modern dev sağlık tesisi yakın zamanda hizmete alınacak.

Sağlık kuruluşlarının Tuzla İlçesine kazandırılmasında en büyük pay sahibi  kuşkusuz Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı. Muhalifler belediye başkanıyla ilgili , "Kendi özel hastanesi olduğundan ilçeye devlet hastanesinin gelmesini istemiyor, AK Parti'nin böyle bir niyeti dahi yok, Tuzla üvey evlat muamelesi görüyor." iddialarıyla gündem oluşturuyor du.

Projenin hemen yanındaki arsaya ise Emlak Konut proje geliştirecek.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK

sadi-2.png

sadi-4.png

sadi-44.png

sadi22.png

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.