28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

TELEFONUNUZUN ŞARJI ÇABUK BİTİYORSA...

Kullandığınız telefonun şarjı son günlerde çabucak bitiyorsa bu ayarı kapatmakla işe başlayın!

Telefonunuzun şarjı çabuk bitiyorsa...

21 Kasım 2018 Çarşamba 17:35

Önce 'Ayarlar'a girin, 'Ayarlar'a girikten sonra iTunes & App Store ayarına girin. Burada Güncellemeler ayarını mutlak suretle kapalı tutun. Böylece uygulamalar kendi kendine güncellenmeyecek ve haberiniz olmadan sürekli interneti kullanıyor olmayacaksınız. Ancak durun, daha bitmedi! Az sonra öğreneceğiniz özellik pek bilinmeyen; ancak iPhone kullandığınız sürece her zaman fazlasıyla işinize yarayacak! Önce arama butonuna basıyoruz. Daha sonra tuş takımına *3001#12345#* yazıyoruz. Ardından arama yapar gibi arama butonuna dokunuyoruz. Daha sonra karşımıza gelen ekran ise böyle... Buradan başka hiçbir yere dokunmadan sadece LTE bölümünü seçiyoruz. Ardından gelen ekranda Serving Cell Meas seçeneğine dokunun. Karşınıza çeşitli numaraların olduğu bir ekran görüntüsü var.

rsrp0'ın karşısındaki değere dikkat! -40 ile -80 arasındaki değerler, sinyal gücünüzün çok iyi olduğu anlamına geliyor; bir başka deyişle sayı sıfıra ne kadar yakınsa, o kadar iyi. -110'un altına düşmeniz halinde sinyal gücü oldukça düşük demektir.

Yani telefonunuzun gerçekte ne kadar çekip çekmediğini bu ayardan net bir şekilde görebiliyorsunuz.Gelelim çok az kişinin bildiği bir özelliği sizle paylaşmaya! Telefonunuzu açın ve bugün bu ayarı hemen kapatın! Meğer telefonunuzu saniye saniye...

Kullanılan grafikler performans yükü demektir. iPhone'unuzda bazı grafik ve hareket özelliklerini devre dışı bırakarak bu yükü azaltıp bir ciddi anlamda performans artışı sağlayabilirsiniz.

Ayarlar > Genel > Erişebilirlik yolunu izleyin. Yine Ayarlar > Genel > Erişebilirlik yolunda yer alan Hareketi Azalt seçeneğine dokunun ve Hareketi Azalt seçeneğini kapatın. Böylece batarya ömrünüz uzayacak! Ancak durun, daha bitmedi!

Az sonra dünya genelinde çok az insanın bildiği gizli bir özelliği göreceksiniz! Ayarlar'ın içinde bakın ne gizliymiş?

Önce Ayarlar altından 'Genel'e girin. Daha sonra Klavye'yi seçin. Ardından da Klavyeler bölümüne girin. Yeni Klavye Ekle... butonuna dokunun. Japonca'yı seçin. Bitti'e basın...

Daha sonra da Whatsapp veya SMS ekranını açın ve Dünya simgesine dokunun. Yine aynı kısımda Japonca ifadeyi görene kadar basın.

telefon-1542801038077.jpg

Daha sonra da Kana'yı seçtikten sonra tuşlamadan bu simgeyi seçin. İşte hepsi bu! Artık Japonca harflerden oluşan sıra dışı emojileriniz emrinize amade!

Kaynak:Sabah

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.