29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

TARİHİ ZİRVEDE PUTİN'DEN ERDOĞAN'A BÜYÜK ÖVGÜ

Tahran'daki zirve sonrası üç lider basın toplantısı düzenliyor.

Tarihi zirvede Putin'den Erdoğan'a büyük övgü

07 Eylül 2018 Cuma 15:52

iran Cumhurbaşkanı Ruhani:

Üç Cumhurbaşkanı ile bu konuda anlaştık. Teröristleri silahları bırakma konusunda zorlamamız lazım. İdlib halkı için tehlike arz edebilir. Suriyeli mültecilerin evlerine geri dönmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Gelecek zirve Rusya'da yapılacak.
 

PUTİN: ERDOĞAN CESUR BİR ÇAĞRI YAPTI

Rusya devlet başkanı Putin:

Suriye'de çözüm için Astana formatını kullanacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesur çağrısı sonrası tüm kesimlere silah bırakması çağrısı yaptık. Terörle mücadeleye Suriye muhalif grupları da katılacak bu çok önemli. Suriye'nin toprak bütünlüğü için bir neticeye varmalıdır. Suriye'nin yeniden inşası yapılmalıdır. Biz bunun için büyük çaba harcıyoruz. Suriye halkının birincil ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Türk ve İran mevkidaşlarıma teşekkür ediyorum.

Başkan Erdoğan:

Ünlü İran şairi Sadi Şirazi  şöyle diyor "Eğer sen başka insanların ızdırabıyla dertlenmiyorsan sen ben-i adem olamazsın." Suriyeli kardeşlerimiz bu durumdayken oturup bekleyemezdik. Elimizi taşın altına koyduk. Suriye'de rejimin dizginlenmemesinin tehlikesine dikkat çektik.  Siyasi süreci çökme noktasına getireceğini söyledik. İdlib'in muhafazası hayati önem taşıyor. Burada atılacak menfi adımlar her yerde yankı bulacaktır. İdlib'te yapılacak yanlışlar teröristlerin ekmeğine yağ sürecektir. ABD'nin terör örgütünü güçlendirmesinden rahatsısız. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, teşekkür ediyorum.

Kaynak:Haber7

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.