28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

SON DAKİKA... BAKAN ALBAYRAK AKKUYU NÜKLEER SANTRAL İÇİN TARİH VERDİ!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Antalya’da katıldığı 8. Türkiye Enerji Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak, Mersin Akkuyu’da kurulacak Türkiye’nin ilk nükleer santralinin devreye gireceği tarihi açıkladı

Son dakika... Bakan Albayrak Akkuyu Nükleer Santral için tarih verdi!

11 Ekim 2017 Çarşamba 12:04

AKKUYU'DA İLK ÜNİTE 2023'DE DEVREYE GİRECEK

Akkuyu Nükleer Santrali'nin bu yıl sonunda, en geç önümüzdeki yıl başında santralin temel atmasını Türkiye ve Rusya devlet başkanları düzeyinde gerçekleştirmek için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Albayrak, "Santralin ilk ünitesinin devreye gireceği tarih için hedefi 2023 yılı olarak belirledik. Cumhuriyetimiz için en anlamlı tarih. Cumhuriyetimizin 100. yılına, 29 Ekim 2023'e yetiştirebilirsek bizim için bundan daha onurlu, şerefli bir hediye olamaz Enerji Bakanlığı olarak" dedi.

KÜRESEL SERMAYENİN TÜRKİYE'Yİ TERCİH ETMESİNİN SEBEBİ BU

Albayrak şöyle devam etti: "Türkiye yeni dünya düzeninde çok farklı bir yere doğru hızla gidiyor. Birileri kabul etse de etmese de büyüyoruz. düşünebiliyor musunuz bir ülkede darbe oluyor, ertesi gün piyasalar açılıyor, tıkır tıkır hayat devam etti. Türkiye pozitif ayrışan bir ülke. Gücün ve zenginliğin el değiştirdiği böyle bir dönemde Türkiye kazan kazan iş birlikleri ile devam edeceğiz. Enerji ve ulaşım alt yapısı ile Türkiye'nin her şeyi hazır, insan kaynağı itibarıyla Türkiye hazır. Kapasitesi rekabet edebilir koşullara müsait tek ülke Türkiye. Küresel sermayenin Türkiye'yi tercih etmesinin sebebi bu"

SABAH

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.