28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

SON ANKET TAM BOMBA! HANGİ ADAY KAÇ OY ALIYOR? PARTİLER NE DURUMDA?

3-10 Mayıs tarihleri arasında 8 bin 383 kişi ile anket yaptı... Anket sonuçlarına göre cumhurbaşkanı adaylarının oy oranları ne kadar?.. Hangi parti ne kadar oy alıyor?.. İşte çarpıcı sonuçlar...

Son anket tam bomba! Hangi aday kaç oy alıyor? Partiler ne durumda?

17 Mayıs 2018 Perşembe 16:39

ASARDA Araştırma firmasının Türkiye Genelinde 81 ili kapsayan 8 bin 383 kişinin katıldığı, internet üzerinden Onlineveri sistemi ile yaptığı anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Anket sonuçlarına göre AK Parti yüzde 44.6, CHP yüzde 14.7, İYİ Parti yüzde 13.3, HDP yüzde 7.3 ve MHP yüzde 7.2 oranında oy alıyor. Ancak 1 Kasım seçimlerine göre oy oranını en çok koruyan parti AK Pati olurken, en büyük kayıp CHP'de. İYİ Parti ise en çok oyu CHP ve MHP'den alıyor. Ankette kararsız seçmenler yanı sıra Milletvekili adaylarına göre de karar verecek ciddi bir kesimin varlığı dikkat çekici.

EN FAZLA OY KAYBEDEN PARTİ MHP... 1 Kasım seçimlerine göre hangi parti seçmenlerini ne oranda korurken hangi parti seçmenlerini ne oranda kaybediyor. AK Parti 1 Kasım seçimlerine göre yüzde 76 ile oylarını en fazla koruyan siyasi parti iken MHP 1 Kasım seçimlerine göre oylarını en fazla kaybeden parti.

İYİ PARTİ KİMLERDEN OY ALIYOR?.. CHP 1 Kasım seçmenlerinin yarısını çatı altında tutabilirken yaklaşık yüzde 25'lik kısım İYİ Parti'ye gidiyor. İYİ Parti'ye MHP'den gidenlerin oranı ise yüzde 30 bandında.

 

EN FAZLA KARARSIZ SEÇMEN CHP'DE... En fazla kararsız seçmen yüzde 12 ile CHP'de. AK PARTİ seçmenlerinde kararsız oranı yüzde 9 bandında. Siyasi partilerin unutmaması gereken en az kararsız seçmen kadar büyük ve önemli bir kitle Milletvekili Adaylarının kimler olduğuna göre oy verecek olan kesim.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ... Anket sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçimine girecek adayların oy oranları da şöyle gözüküyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 55.9 ile ilk turda ipi göğüsleyecek görünüyor. Muharrem İnce yüzde 19.7, Meral Akşener yüzde 15.3, Selahattin Demirtaş yüzde 7.6 bandında gözüküyor. 

AK PARTİLİLERİN TERCİHLERİ?.. Ankette dikkat çekici hususlardan birisi de 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye oy veren seçmenlerin yüzde 76'sı 24 Haziranda tekrar AK Parti'ye oy vereceğini belirtirken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 1 Kasım AK Parti seçmenlerinin yüzde 82'si Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini belirtiyor. AK Parti 1 Kasım MHP seçmeninin yaklaşık yüzde 20'sini 24 Haziranda etkilerken bu oran Cumhur İttifakında yüzde 50'lere ulaşıyor.

Katılımcıların demografik veriler grafikte verildiği gibidir.

CUMHUR İTTİFAKININ OY ORANI NE KADAR?.. 24 Haziranda Cumhur İttifakının taban oyu yüzde 49 bandında gözükürken, kararsızların oransal dağılımı ile Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 55-56 bandına çıkıyor. 

Kaynak:internethaber.com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.