20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE VEFA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Destanı’nın 2. yıldönümünde şehit ve gazi ailelerine vefa yemeği düzenledi.

Şehit ve Gazi Ailelerine Vefa Yemeği Düzenlendi

16 Temmuz 2018 Pazartesi 09:11

Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe katılanlar, 15 Temmuz ‘Karanlık Gece’ açık hava fotoğraf sergisi ilekarşılandı. Yemeğe, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ev sahipliği yaptı. Yemeğe AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, MHP Tuzla İlçe Başkanı Volkan Beşiroğlu, BBP Tuzla İlçe Başkanı Cüneyt Şahin, DP Tuzla İlçe Başkanı Yaşar Taşkıran, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar ile şehit ve gazi aileleri katıldı. İlçe protokolü yemekte şehit ve gazi ailelerinin misafiri oldu.  
Yemek, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, Fatih Camisi İmamı Selahattin Pala’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Şehitlerimiz ve Gazilerimizin Emanetiyle Yaşıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yemekte yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şehitlerimiz ve gazilerimizin emanet ettiği vatanda huzur ve güven içinde yaşadığımıza dikkat çeken Başkan Yazıcı, “15 Temmuz’da yaşanılanları unutmadan ve unutturmadan, canını bu ülke ve millet için ortaya koymuş insanları da asla yalnız bırakmadan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Biz ne yapsak, o fedakarlığın karşılığı olmayacaktır. Şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız diyorum. Özgüveni olan bir insanımdır ama bir şehit ailesinin veya bir gazinin yanına gittiğim zaman her zaman bir mahcubiyet, insanı alttan gıdıklayan, kendimi ne yapmam gerekir zorunda hissettiğim bir durumla karşı karşıya kalmışımdır. Bunu ifade etmesi çok zor. İnsanın canını ortaya koyabilmesi ve öylesine bu ülke ve millet için o kıymetli varlığını ortaya koyabilmesi, her insanın harcı olmayan bir şeydir. Bu mahcubiyet belki de oradan geliyor. Bu kadar özgüvene sahipken bu durum olmanın başka bir izahı olmadığını düşünüyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bize bu vatanı huzur içinde yaşayacağımız bir vatan olarak bıraktı. Şehitlerimiz ve gazilerimizin bize emaneti var olduğu sürece rahat nefes alıp rahat yaşayabiliyor, çocuklarımız ve torunlarımız için bir gelecek tayin edebiliyoruz, hayal kurabiliyoruz. İnsanın hayali olmayınca geleceği de olmaz. Hayal kurabilmeniz için kendinizi güvende hissetmeniz, bir vatana ihtiyacınız var. Bu hayalleri yaşatabilecek ve yaşatabilmek için bu ülkeye, bu topraklara ve bu milletin kendini güvende hissetmeye ihtiyacı var. Bu güvenliği ve bu hissi veren, bu his için canını ortaya koyan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onları yetiştiren ailelerinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Bir ve Beraber Olduğumuz Sürece Hainler Başaramayacak
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gelecek nesillerin tarihini, geçmişini bilerek geleceğe hazırlanmasının önemini vurguladı. Başkan Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin geleceğini, gönül coğrafyamızı en iyi noktaya getirebilmenin yolu bu ülke ve millet için can vermeye hazır nesiller yetiştirebilmek olduğunu da çok iyi biliyoruz. 15 Temmuz tarihimizde ender görülen, farklı yapıda bir kalkışmaydı. Üniforma giymiş ama tamamen ülke ve milletin aleyhinde çalışan işbirlikçi terörist grupların yapmaya çalıştıklarını geçmişte çok farklı şekillerde yaşadık. Bundan sonra da yaşayacağız ama bu milletin duyguları, düşünceleri ve vatan-millet sevgisi olduğu sürece hiçbir zaman başaramayacaklar. Atatürk’ün o güzel ifadesindeki gibi dahili ve harici bedbahtlarımız olacaktır, olmaya da devam edecektir. Mühim olan bunlarla mücadele edecek nesiller yetiştirmektir. Nesillerimize geçmişini asla unutturmadan, nereden nereye geldiğimizi, tarihi süreçlerimizi öğreterek yetiştirmeliyiz. Bu hadiselerden ders alıp geleceğimizi dizayn etmek zorundayız. En büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz. Bu millet bir ve beraber olduğu sürece hainler başaramayacak. Başarmalarına fırsat vermeyeceğiz” 

Değerlerimize Sahip Çıktığımız Sürece, Karşımızda Hiçbir Güç Duramayacak
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında, milletimizin koruduğu ve yaşattığı değerleriyle her zorluğun üstesinden gelebilecek güce sahip olduğunu söyledi. Bunun son örneğinin 15 Temmuz Destanı’nda yaşandığını belirten Kaymakam Çalışır, “Vatan, bir toprak parçasından ibaret değil. Öyle semboller ve simgeler var ki bunlardan 1’ine, 2’sine, 3’üne sahip olduğunuz zaman sizi dünyada hiçbir güç yıkamıyor. İstiklal Marşımıza ve Kur’an-ı Kerim’e huşu içinde, duygulanarak, kalbimizi titreyerek bu değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bu hain darbe girişiminde de elimizde Türk bayrağı vardı, camilerden mübarek selalar okunuyordu, kalbi iman dolu, yüreği devlet, vatan, millet sevgisiyle çarpan sizler ve evlatlarınız, bu milletin fertleri vardı. Başka bir şeye gerek var mıydı? Evet başka bir şeye gerek yoktu. Karşı taraf topuyla da tüfeğiyle de gelse bu değerler elinizdeyse sizi hiçbir güç çıkamıyor. Akif’in dediği gibi yeter ki bir milletin içine tefrika, ayrılık girmesin.
O kara günlerin üzerinden 2 yıl geçti. Allah hamdediyoruz. Birlik, beraberlik ve huzur içerisinde devletimiz büyüyor. Dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke halindeyiz. O birlik ve beraberliği muhafaz ettiğiniz zaman önünüzdeki tüm güçlükler, tüm zorluklar, karın güneş karşısında eridiği gibi erimeye mahkum. Bu millet kendi değerlerine sahip çıktığı sürece onun karşısında hiçbir güç kalamayacak” dedi.
Yemek, ilçe protokolünün şehit ve gazi aileleri ile sohbetiyle sona erdi.

yemek-(1).jpg

vefa6.jpg

vefa.jpg

vefa9.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.