29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

RUSYA SAVAŞ İLAN EDİYOR.. TARİH VERDİ!

Rus haber ajansları, Savunma Bakanı Şoygu'nun NATO ve ABD'yi açık açık tehdit edip askeri karşılık verileceğini söylelemesini 'acil' koduyla duyurdu. Dünya İstanbul Boğazı'na kilitlenirken, Rus medyasındaki haberlerde savaş için tarih verildi.

Rusya savaş ilan ediyor.. Tarih verdi!

13 Nisan 2021 Salı 17:38

Son olarak Pazartesi günü Ukrayna'nın Türkiye'den satın aldığı SİHA'ların Rusya sınırında uçtuğunu duyuran Rus medyası, bir adım daha ileri giderek bu kez savaş için tarih verdi.
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Donbas'taki Rus ayrılıkçılara karşı saldırıya geçtiğini öne süren Rus medyası, saldırıdan birkaç gün önce ise ABD drone'larının bölgede görüldüğünü yazdı.
Yerel medya ABD'ye ait bir RQ-4A Global Hawk'ın Kırım bölgesinde alışılmadık bir uçuşa imza attığını aktarırken, Ukrayna ordusunun Nisan ayının ikinci yarısında saldırıya geçeceğini ileri sürdü. Rus ordusuna ait resmi televizyon Zvezda ise bambaşka görüntüleri ekrana getirdi.
Resmi televizyon Zvezda, tansiyonun yükseldiği Mart ayı sonundan bu yana ordu birliklerinin Ukrayna sınırı ve 2014'te el konulan Kırım'da düzenledikleri tatbikatları yayınlıyor.
BU KEZ SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI 
Hafta sonunda Rus savaş gemilerinin Karadeniz'de füzeler ateşlediğini bildiren resmi televizyon, bu kez Karadeniz'e doğru havalanan savaş uçaklarının gövde gösterisine giriştiğini duyurdu. Habere göre, Güney Askeri Bölgesi'ne ait jetler ve Karadeniz Filosu'ndaki savaş uçakları birlikte kalkış yaptı. Zvezda, Su-27SM, Su-30SM, Su-24M ve Su-34'lerden oluşan saldırı grubunun düşman hedefleri yok ettiğini bildirdi.
KUZEY KUTBU'NDAN BOMBAYI PATLATTI 
Kuzey Kutbu'na çok yakın konumdaki Murmansk'ta donanma birliklerini denetleyen ve nükleer füze altyapısının Eylül'de hazır olacağını söyleyen Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise, bombayı patlattı.
ABD ve NATO'nun Rusya'nın Avrupa sınırlarına asker sevk ettiğini belirten Şoygu, NATO'nun Moskova'yı tehdit etmesi halinde askeri karşılık verileceğini söyledi, Karadeniz ve Baltık Denizi'ni işaret etti. Moskova'nın bütün dikkatini Karadeniz ve Baltık Denizi'ne verdiğini aktaran Savunma Bakanı Şoygu, halihazırda NATO'nun 40 bin asker ve aralarında stratejik silahların da bulunduğu 15 bin ekipmanı Rus sınırına konuşlandırdığını savundu.
MOSKOVA ÇILDIRDI 
ABD'nin Türkiye'ye başvurup İstanbul Boğazı'ndan Karadeniz'e savaş gemilerini yollayacağını açıklaması, Rusya'yı küplere bindirdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Washington'dan Kırım ve Rusya'dan uzak durmasını istedi.
Karadeniz'e girecek ABD gemilerinin bir 'provokasyon' olduğunu savunan Ryabkov, şöyle konuştu: "ABD savaş gemilerinin kıyılarımız yakınlarında kesinlikle hiçbir işi olamaz. Bu yaptıkları, düpedüz provokasyondur. Yaptıkları, kelimenin gerçek manasıyla provokasyon.
Zira gücümüzü sınıyor, sinirlerimize oynuyorlar. İstediklerini alamayacaklar. ABD donanma güçleri kendi konuşlanma yerlerinden binlerce mil uzağa gidiyorlarsa, burada kesinlikle jeopolitik unsurlar mevcuttur." (Milliyet)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.