28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

RUS LİDER PUTİN'DEN KUDÜS HAMLESİ!

Rus lider Putin, bu akşam Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon konuşması yapacak.

Rus lider Putin'den Kudüs hamlesi!

07 Aralık 2017 Perşembe 15:56

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme kararının bölgedeki durumu daha da zorlaştırdığını söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Peskov, Trump'ın kararının Ortadoğu'da çözüme katkı sağlamayacağını, aksine bölgedeki gerilimi tırmandırdığını ifade etti.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin’in bu akşam Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon konuşması yapacağını, tarafların ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs ile ilgili açıklamasının ardından Orta Doğu’daki durumu görüşeceklerini bildirdi. 

Peskov yaptığı açıklamada, “Bu akşam Putin’in Erdoğan ile telefon konuşması yapmasını bekliyoruz. Gerçekten önemli bir konu görüşülecek ve ABD Başkanı’nın büyükelçiliğin Kudüs’e taşınmasına ilişkin açıklamasının ardından Orta Doğu’da oluşan durum masaya yatırılacak “ ifadesini kullandı. 

Daha önce Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğini belirtti ve büyükelçiliğin Kudüs’e taşınmasına ilişkin belgeyi imzaladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.