28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

REX TİLLERSON NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI ÖYLECE KALA KALDI

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyareti öncesi temaslarda bulunmak için gittiği Lübnan’da büyük bir şok yaşadı.

Rex Tillerson neye uğradığını şaşırdı öylece kala kaldı

15 Şubat 2018 Perşembe 15:54

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyareti öncesi temaslarda bulunmak için gittiği Lübnan’da büyük bir şok yaşadı. Lübnanlı mevkidaşı Tillerson'ı karşılamadı, ABD'li bakan dakikalarca Lübnan Devlet Başkanı Avn ile görüşmeyi beklerken tek başına oturdu. Lübnanlı mevkidaşı Gebran Bassil tarafından karşılanmayan Tillerson, başkanlık sarayında tek başına oturarak Lübnan Devlet Başkanı Avn’ın odaya gelmesini bekledi.
Saraya girişi sırasında karşılanmayan, görüşmenin öncesinde de dakikalarca bekletilen Tillerson’ın yaşadığı zor anlar televizyon kanallarında da canlı yayınlandı.
Öte yandan, görüşmenin gerçekleşeceği odada bulunan masada Tillerson’ın masasına su bile koyulmamış olması da dikkatlerden kaçmadı.
Tillerson yalnız başına ter dökerken nihayet Dışişleri Bakanı Cibran Bassil içeri girip ABD'li mevkidaşıyla el sıkıştı. Ardından İran destekli Hizbullah'ın siyasi müttefiki olan Aun'un da teşrif etmesiyle görüşme gerçekleşti.Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Refik Çlela ''Diplomatik protokolden sapma yok. ABD'li bakan beklenenden bir kaç dakika erken geldi ve görüşme zamanında başladı. Girişte protokol müdürü tarafından karşılanıp selamlandı'' açıklaması yaptı.

Kaynak:İnternethaber

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.