29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

PENDİK'TEN TEKNOFEST'E BÜYÜK İLGİ

Pendik Belediyesi Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e 6 bin öğrenci götürüyor.

Pendik'ten Teknofest'e büyük ilgi

20 Eylül 2018 Perşembe 17:39

Pendik Belediyesi Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e 6 bin öğrenci götürüyor. Pendikli öğrenciler, meraklı gözlerle teknoloji stantlarını gezerken, Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarını izleme fırsatı buldular. Festival pazar gününe kadar sürecek.

 Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul 3. Havalimanında başladı. Sabah saatlerinden itibaren TEKNOFEST'in yapıldığı etkinlik alanına çok sayıda vatandaş ve öğrenci geldi.Pendik Belediyesi ilçe genelindeki 6 bin öğrenciyi etkinlik alanına götürüyor. İlk gün 4 bin öğrenciyi festival alanına ulaştıran Pendik Belediyesi ikinci gün ise 2 bin öğrenciyi taşıyacak. Öğrenciler meraklı gözlerle teknoloji stantlarını gezerken, Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarını izleme fırsatı buldular.

Pazar gününe kadar sürecek festivalde Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları, Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, TÜBİTAK ve Türksat'ın paydaşlığında gerçekleştirilecek.12 farklı kategoride düzenlenecek teknoloji yarışmalarıyla gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri hedefleniyor. Teknoloji yarışmalarına toplamda 750 takım ve 2 binin üzerinde yarışmacı katılıyor.

Festival kapsamında Solo Türk ve Türk Yıldızları'yla Türk ve yabancı gösteri grupları festival süresince havacılık gösterileri sunacak. Ayrıca farklı büyüklüklere ve görevlere sahip çok sayıda özel uçak festival alanında sergilenecek. Festival alanında, belirli sayıda ziyaretçinin deneyimleyebileceği rüzgar tüneli ve planetaryum yer alacak.

Festival alanına Pendik’ten servisler kalkıyor

Pendik’ten festival alanına ulaşmak isteyenler için Sahil İETT Peronları’ndan ring araçları hareket ediyor. Servisler, 20 Eylül Perşembe ve 21 Eylül Cuma günleri Saat 09:00'dan 13:00'a kadar her saat başı etkinlik alanına hareket edecek. 22 Eylül Cumartesi ve 23 Eylül Pazar günleri ise servisler, Saat 08.30’dan 13.00’a kadar her yarım saatte bir hizmet verecek.

Festivalden geri dönüş seferleri ise her gün Saat 12.00’dan itibaren başlayacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.