29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

PENDİK'TE KÜLTÜR-SANAT SEZONU BAŞLIYOR

Pendik Belediyesi Kültür-Sanat Sezonu ekim ayı itibarıyla başlıyor. Bu sezon yine sergilerden fuarlara, tiyatrolardan sohbet programlarına onlarca etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

Pendik'te kültür-sanat sezonu başlıyor

01 Ekim 2019 Salı 12:38

Her yıl olduğu gibi bu sene de kültür sanat programları yeniliklerle dolu. Bu sezon ilk kez “Edebiyat Festivali” düzenlenecek. Bunun yanı sıra yine bu kültür-sanat sezonuna özgü ünlü yazarların okurlarla buluşacağı “Bir Yazar Bir Kitap” Programı ilk kez düzenlenecek. Öte yandan bu sezonun açılış konseri, dünyanın en hızlı Keman Virtüözü Muhammed Yıldırır’ın “Senfonik Türk Müziği”, açılış sergisi ise Cumhurbaskanlığı Kültür-Sanat Ödüllüİzzet Keribar’ın “İstanbul ve Pendik Fotoğrafları” olacak.

Ünlü fotoğrafçının objektifinden Pendik

Bu sezonun açılış sergisi, geçen yıl Cumhurbaskanlığı Kültür-Sanat Fotoğraf Ödülünü alan İzzet Keribar’a ait olacak.“İstanbul ve Pendik Fotoğrafları” adlı sergide Keribar’ın çok özel Pendik fotoğrafları sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Sergi için 11 Ekim Cuma Günü Saat 14.00’te Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açılış programı düzenlenecek. Sergiye Sanatçı İzzet Keribar da gelecek.

İlk kez Edebiyat Festivali düzenleniyor

Bu sezonki yenilikler arasında Edebiyat Festivali var. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek festivalde paneller, söyleşiler ve konferanslar yer alacak. Festival 14 Ekim Pazartesi Günü Şehir ve Edebiyat Paneliyle başlayacak. Bu yıl 4.sü yapılacak Pendik Geleneksel Kitap Fuarı ise bu yıl festival kapsamında gerçekleştirilecek. 80 Yayınevi 80 Yazar başlığıyla organize edilen fuar için 11 Ekim Cuma Günü 16.00’da Pendik Sahil Meydanı’nda açılış töreni düzenlenecek.

Ünlü oyuncular “Bence hiç komik değil” oyununda

Bu ay 5’i yetişkin olmak üzere toplam 12 tiyatro oyunu Pendiklilerle buluşacak. Gösterime girecek oyunlar arasında “Bence hiç komik değil” adlı komedi de yer alacak. Oyuncular arasında çok sayıda Hollywood Filminde seslendirme yapan Haldun Boysan da yer alacak. “Bence hiç komik değil” oyunu 26 Ekim Cumartesi Saat 20.00’de Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterime girecek. Bu oyunun yanı sıra bu ay Son Çıkış, Miras, Kayık Dünya veMüfettiş adlı 4 oyun daha gösterime girecek.

Dünyanın en hızlı keman virtüözü yeniden Pendik’te

Yeni kültür-sanat sezonunun ilk konserini 2015 yılında dünyanın en hızlu keman virtüözü unvanını alan Muhammed Yıldırır verecek. 2017 yılında ilk konserini Pendik’te veren sanatçının yeni performansı “Senfonik Türk Müziği” adıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.