16 Nisan 2024
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C

PENDİK'TE GELENEKSEL AŞURE İKRAMI..

Pendik Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Çarşı Cami yanında vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Pendik'te geleneksel aşure ikramı..

24 Eylül 2018 Pazartesi 11:29

Cuma Namazı sonrası gerçekleştirilen programda, ilahiler eşliğinde Muharrem aşuresi  kaynatılarak  binlerce Pendikliye dağıtıldı.  

Pendik Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Cuma Namazı sonrası Çarşı Cami yanında gerçekleştirilen “Mersiyeler ve Dualarla Muharrem Aşuresi” programı gerçekleşti. Programa Pendik Belediye Başkanvekili Cevat Yaman, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sünni ve Alevi cemaatlerin birbirlerini anlaması gerektiğini söyleyen Başkanvekili Yaman, “Sünni ve Alevi cemaatlerin birbirleri hakkında yanlış fikirleri var. İki fikrin birbirini tanıması lazım. Nasıl ki şu aşurede birbirinden farklı yemişler bir araya geliyor ve ortaya çok lezzetli bir tat ortaya çıkarıyorsa ülkemizde de çok farklı görüş, inanç ve ırkta olan insanlarımızdan da böyle aşure gibi tatlı bir birlik ve beraberliğin hakim olduğu huzur dolu bir ülke olmamızı diliyorum.” dedi.

Ağızlar aşureyle tatlandı

Programda Sufi Ayin İlahi Grubu da ilahiler seslendirdi. İlahiler eşliğinde aşureler kazanlarda kaynatıldı. Program sonunda Türk bayrağı ve Pendik Belediyesi desenli yapılan aşureler 3 bin 500 kişiye ikram edildi. Pendikliler aşureleri afiyetle yedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.