24 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

PENDİK'TE ENGELLİLERİN YAŞAM KALİTESİ YÜKSELİYOR

İlçe genelindeki hasta, yaşlı ve engelliler başvurarak hasta yardım hizmetlerinden yararlanabiliyor.2

Pendik'te engellilerin yaşam kalitesi yükseliyor

25 Mart 2021 Perşembe 13:43

2021 yılında aktif olarak devam eden hizmetlerle muhtaç vatandaşların daha konforlu ve kaliteli hayat standartlarına erişmeleri hedefleniyor.Başvuran vatandaşlar ihtiyaçları olan medikal sistemleri ve nakil hizmetini alabiliyor.

Pendik Belediyesi hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yürüttüğü hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Pandemide evlerinde yalnız ve bakıma muhtaç kalan vatandaşlar, belediyenin ilgili birimlerine başvurarak medikal ürünlerin temini ve hasta ulaşım gibi hizmetlerden yararlanabiliyor. Bu kapsamda 2020-2021 döneminde 105 hasta vatandaş bu hizmetlerden yararlanarak yaşam kalitesini yükseltti.

Medikal malzemeler evlerine bırakılıyor

Sağlık kurulu raporuyla gelen tüm hasta ve engelli vatandaşlara ihtiyacı olan medikal malzemeler temin edilmekte. Bunların arasında tekerli sandalye, hasta bezi, hasta yatağı, alez ve benzeri ürünler yer almakta. Hala devam eden hizmet kapsamında 2020-2021 dönemi sürecinde başvuran vatandaşlara 391 adet alez, 437 adet digital hasta yatağı, 42 adet havalı hasta yatağı, 5 adet koltuk değneği, 346 adet sünger yatak ve 92 adet tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

Hastalara konforlu ulaşım

444 81 80 numaralı Çağrı Merkezi veya pendik.bel.tr üzerinden yapılan başvurularda acil müdahale ihtiyacı olmayan ve yatağa bağımlı hasta vatandaşlar evlerinden alınarak sağlık kuruluşlarına götürülüyor. Yine donanımlı araç yardımıyla hastaneden eve nakli gerçekleşen hastalar, konforlu bir şekilde seyahat edebiliyor. Engelliler için de özel olarak ayarlanan servis sistemiyle nakil işlemleri gerçekleştiriliyor. Söz konusu dönemde 3.799 nakil işlemi gerçekleştirildi.

Hastalar özel doktor ve hemşire eşliğinde ziyaret edildi

Geçtiğimiz dönem hasta yatağı talebinde bulunan ve bu hizmetten yararlanan aileler her ay ilçe genelindeki farklı hastanelerden gelen birer doktor ve hemşireyle ziyaret edildi. Hastalar yalnız bırakılmayarak ihtiyaçları olan hizmetler not alındı. Bu zamana kadar ziyaret edilen yaklaşık 50 ailenin talepleri belediye birimlerine ulaştırıldı.

Maske, Mesafe ve Temizlik

Pandemide dikkat edilen 3 kural maske, mesafe ve temizlik tüm hastalar ve ihtiyaç sahipleri için önem taşıyor. Bu kapsamda hazırlanan Hijyen Paketi içerisinde birçok temizlik malzemesi yer alıyor. 5.867 hijyen paketi, başvuran tüm hasta ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.