19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara24°C

PENDİK'TE EN LEZZETLİ YARIŞMA

Pendik Belediyesinin BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Vakfı (WALD) işbirliğinde gerçekleştirdiği etkinlikte Türk ve Suriyeli hanımlar mutfakta maharetlerini yarıştırdı.

Pendik'te en lezzetli yarışma

13 Mart 2019 Çarşamba 17:47

Hazırladıkları lezzetleri jürinin beğenisine sunan yarışmacılar,   dereceye girmek için ter döktü.

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada  Türk ve Suriyeli hanımlardan her biri kendi ülkelerinin mutfağından seçtikleri lezzetlerle yarışmaya katıldı. Suriye mutfağından bBabagannuş, şakriyye, muhliye, tebbule, kato, fette; Türk mutfafından da mantı, kuru dolma, yaprak ve kara lahana sarma, sütlü nuriye gibi yemek ve tatlıları jürinin gözetiminde hazırlayan yarışmacılar, ardından sunumunu yaptı. 

hamsesesete-33.jpg

Çamlık Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki organizasyonda Türk ve Suriye yemeklerini ayrı ayrı değerlendiren jüri, her iki kategoride ilk üçe girenleri belirledi.  Suriye lezzetlerinde tebbule, tahinli et ve içli köfte, Türk yemeklerinde de kavurma tavuk, mantı ve pazı kavurma ilk üç sırayı aldı. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin verdi. 

lezezezet-21.jpg

 Başkan Şahin törende yaptığı konuşmada,  “Bir kez daha gördük ki yanı başımızdaki iç savaştan kaçıp ülkemize gelen mülteci hanımefendilerin yaptığı yemeklerin adı farklı olsa da lezzeti bizimkilerle aynı. Ümidimiz savaşın bir an önce biterek misafirlerimizin ülkelerine sağ salim dönmeleri ve bu yemekleri orada ikram edebilmeleri”  temennisinde bulundu. 

lezzet-6164608_o.jpg

lezzezet.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.