24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara30°C

PENDİK'TE 140 BİN ÖĞRENCİ 6.700 ÖĞRETMEN TATİLE GİRDİ

2018-2019 eğitim öğretim yılı kapanış töreni Faruk Demirbağ Ortaokulunda gerçekleşti. Pendik'te 140 bin öğrenci uzun bir yaz tatiline çıktı. Öğretmleler için ise tatil 1 temmuzda başlıyor. İlçede 6 bin 700 öğretmen görev yapıyor.

Pendik'te 140 bin öğrenci 6.700 öğretmen tatile girdi

14 Haziran 2019 Cuma 16:06

Törene Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Barış Çukur, şube müdürleri, mahalle muhtarlaı, okul müdür ve yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda veli katıldı.

dsc_0001-018.jpg

Okul Müdürü Necati Kaya açılış konuşması yaptı. Kaya, "Kıymetli misafirler, Faruk Demirbağ Orta Okulu ailesi olarak bir eğitim-öğretim yılını daha başarılı bir şekilde tamamlamış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Okulumuzun idareci ve öğretmenleri olarak çok şanslıyız. Çünkü bizim öğrencilerimiz bilim, sanat, spor, kültür gibi her alanda kendilerini en iyi şekilde geliştirmek için çalışıyorlar. Bu amaçla bir öğrencimiz cimnastikte kendini geliştirdi ve Türkiye şampiyonu oldu. Bir grup öğrencimiz biz hentbol öğrenmek istiyoruz deyip öğretmenlerinin öncülüğünde çalışarak hem Pendik şampiyonu, hem de İstanbul derecesi yapıp Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandılar.

dsc_0015-023.jpg

Başka bir grup öğrencimiz biz satranç öğrenmek istiyoruz deyip öğretmenleriyle çalışıp önce Anadolu yakasında, sonra da İstanbul’da derece yaptılar. Bir grup öğrencimiz okçuluğu öğrenmek istiyoruz dedi ve en iyi şekilde öğrendiler. Yine bazı öğrencilerimiz futbol oynamak istiyoruz dedi ve çalışıp çeşitli turnuvaya katıldılar. Ayrıca okulumuzda bazı öğrencilerimiz voleybolu tercih ederek voleybolu öğrenmiş ve ilçede derece yapmış, bazı öğrencilerimiz de yakantop öğrenmiş ve bu branşlarda okul içi turnuvaya katılmıştır. Bunun yanında öğrencilerimiz ritim grubu kurmuş ve gösteri yapmış, bir grup öğrencimiz de bağlama öğrenip bağlama ekibi oluşturmuşlardır. Öğrencilerimiz bilim şenliğinin hazırlanmasında görev almışlar ve hazırladıkları projelerini burada sergilemişlerdir.

dsc_0058-003.jpg

Ayrıca kültür ve doğa gezilerine de yoğun bir şekilde katılım sağlamışlardır. Yine gerek kitap fuarlarına ve gerekse kütüphane kullanımına büyük ilgi göstermişlerdir. Bunların yanında 23 nisan’da Pendik Belediyesi tarafından Kazakistan’dan getirilen öğrencileri en iyi şekilde misafir etmişlerdir. 

dsc_0074-003.jpg

Tabii bütün bunların yanında akademik olarak da kendilerini geliştirmek, yeni bilgiler öğrenmek için en iyi şekilde çalıştılar. Gerek okulda yapılan sınavlarda gerekse merkezi sınavlarda başarılı oldular. Okulumuzda her öğrenci kendi ilgi ve yeteneklerini daha da geliştirerek eylül ayında başladığımız noktadan çok daha ileri bir seviyeye ulaşarak bugüne geldi.

Okulumuzun işleyişinde hiçbir aksaklık olmaması için özverili bir şekilde çalışan idareci arkadaşlarıma, öğrencilerimizin yetişmesi için bilgi ve tecrübeleriyle onlara liderlik yapan meslektaşlarıma, bize destek olan okul aile birliği üyelerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca okulumuzu temiz bir şekilde öğrencilerimizin kullanımına hazırlayan yardımcı hizmetler personeline ve güvenlik personeline de teşekkür ederim.

Öğrencilerimize iyi tatiller diliyor, mezun olan öğrencilerimize de bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diler, saygılar sunarım."dedi

dsc_0024-014.jpg

Kaymakam, belediye başkanı, milli eğitim müdürü de kısa birer konuşma yaptılar. Protokol üyeliri yaptıkları konuşmada, öğrencilerin bir karne aldıklarını bunun ne ilk nede son olduğunu aile ve çevreye hatırlatarak, "İyi bir hekim, iyi bir hakim, iyi bir mühendis İyi bir öğretmen vs olabilirsiniz ancak daha da önemlisi hepsinden önce iyi bir insan olmanızdır. Milli manevi değerlerine bağlı, herkese faydalı olan ve herkesin taktirini toplan bireyler olursak ülkemize daha faydalı oluruz." dediler

Daha sonra 5-6-7-8’inci sınıflardan ilk üç dereceye girenlere birer plaket verildi ve sınıflarda karne dağıtım töreni gerçekleşti. Hatıra fotoğrafının ardından program son buldu.

Haber:Yaşar Şimşek

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.