20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

PENDİK'İN YÜZDE 15'İ ENGELLİ AMA ONLAR ENGEL TANIMIYOR!

Pendik’te faaliyete geçen “Engelsiz Atölye”de deyim yerindeyse arı gibi çalışan engelliler ilk etapta Arıcılık Kursu için kovanla ilkokul öğrencileri için ahşap zekâ oyunu üretmeye başladı.

Pendik'in yüzde 15'i engelli ama onlar engel tanımıyor!

10 Şubat 2017 Cuma 14:48

Arı” gibi çalışıyorlar

Engelsiz atölyede arı kovanı ve zeka oyunu üretiliyor

Pendik Belediyesinin engellilere yönelik yatırımlarının belki de en anlamlısı olan “Engelsiz Atölye” tam kapasiteyle üretime geçti. Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin belirlediği engelliler, atölyede çalışmaya başladı. İlk etapta Pendik Belediyesinin emeklilere yönelik düzenlediği Arıcılık Kursu için arı kovanı üreten engelliler, aynı zamanda ilkokulu öğrencileri için tangram (Ahşap Zekâ Oyunu) imal ediyor.

noral-meded-med.jpg

Meslek lisesi öğrencileri destek veriyor

Atölye çalışanı engellilere Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri destek veriyor. Engellilere teknik desteği ise Güllübağlar  İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sağlıyor. Engelli çalışanlara üreteceği ürünleri demontaj haliyle meslek lisesi öğrencileri gönderiyor. Atölye çalışanları parçaları atölyedeki makinelerle birleştirip kullanıma hazır hale getiriyor. Hafta içi her gün çalışan engelliler kendilerine böyle bir imkânı veren Pendik Belediyesine teşekkür ederek bu tür yerlerin artması dileğinde bulundular.  

 “Amacımız üretime kazandırmak”

Kentin nüfus oranına göre yüzde 15’lere varan engelli oranına sahip olduğunu belirten Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Belediye olarak onları hem sosyal hayata, hem de üretime  kazandırmak için doğru işler yapmanın gayreti içindeyiz.  Engelli kardeşlerimizi sporla, eğitimle ve çeşitli etkinliklerle  buluştururken,  aynı zamanda piyasanın taleplerine uygun mesleki beceriler kazandırmak ve üretime katılmalarını sağlamak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.