23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

PENDİK ARAKAN İÇİN HAREKETE GEÇTİ!

Pendik Belediyesi ile Kızılay işbirliği ve çok sayıda STK desteğiyle Arakan’a Yardım Kampanyası başlatıldı.

Pendik Arakan için harekete geçti!

12 Ekim 2017 Perşembe 12:16

3 Kasım’a kadar sürecek “Arakan Ağlıyor, Pendik Yardım Elini Uzatıyor” kampanyasının açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, tüm dünya sessiz kalsa da Türk milletinin mazlumların gür sesi olmaya devam edeceğini söyledi.

Sergiyi gezenler duygulandı

Myanmar Ordusu tarafından on binlercesinin yerinden edilip soykırıma tabi tutulan Arakanlı Müslümanlar için Gazipaşa Meydanı’nda yardım standı kuruldu. Standın yanı sıra bir de bölgede yaşanan zulmü anlatan bir fotoğraf sergisi açıldı. Sergide bölgede yaşanan acıların Anadolu Ajansı’nın objektifine yansıyanlar fotoğraflarla sergileniyor. Sergiyi gezen vatandaşların bazılarının gözlerinin yaşardığı gözlendi.

“Yaşananlar basit bir Budist-Müslüman çatışması değil”

3 Kasım’a kadar sürecek Arakan’a Yardım Kampanyası’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, tüm dünya sessiz kalsa da Türk milletinin mazlumların gür sesi olmaya devam edeceğini söyledi. Konuşmasında Arakan’da yaşananların basit bir Budist-Müslüman çatışması olmadığını ifade eden Başkan Şahin, bölgede oynanan siyasi ve ekonomik oyunlara değinerek “Arakan’da yaşananlar tesadüf değil. Myanmar’da petrol var.  Çin’in enerji hatlarına ulaşmasını engellemek için devlet eliyle zulüm yaşanıyor.” dedi. Kızılay Pendik Şube Başkanı Taşkın Gündağ da kampanya hakkında bilgi vererek “2 milyon insanın barınma ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.”  şeklinde konuştu.

Yardım Kampanyasına nasıl katılacaksınız?     

Yardım kampanyasına katılmak için PENDİK yazıp 2868’e ücretli SMS göndererek 10 TL bağışlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Pendik için oluşturulan TR58 0001 0006 5600 0028 6852 18 numaralı IBAN yoluyla da istediğiniz kadar bağışı Arakan’a gönderebilirsiniz. Öte yandan ayrıntılı bilgi ve bağış için 168’nolu çağrı merkezini de arayabilirsiniz. 690 bin nüfuslu Pendik’ten kampanyaya ciddi bir katılım bekleniyor.

kenan-103b6_4.jpg

araraka-33afa_5.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.