29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

ÖZLEM AĞIRMAN'DAN HAMDIM, PİŞTİM, YANDIM!

Livan Yayınevi Özlem Ağırman’ın “Hamdım Piştim Yandım” kitabını okurlarına sunuyor.

Özlem Ağırman'dan hamdım, piştim, yandım!

07 Ekim 2019 Pazartesi 11:00

Yazar,zamanı önce biraz geriye gidip 90 lara, sonra bugünlere gelip güncel yaşama, yine daha geçmişe gidip 1923 devimi, etkileri ve kurucu değerleri siyasetçi bir kadının bakış açısından anlatıyor.

“Kitaptaki fikirler dikkate alınır, harekete geçilirse CHP kurucusunun ölümünden sonra saptığı bütün yollardan geri gelir ve temel politikaları değişir, halkçı bir parti olur.” Bir okur yorumundan.

Kitap için notlar...

Kadın olarak cumhuriyetin değerleri içinde yetişmiş olmanın, Atatürk’ün getirdiği devrimlerin sonsuza kadar yaşatma, geliştirme görevimin de bir parçası olarak ele aldığımı düşünüyorum. 1923 Devrimlerinin geleceğimiz ve kadın açısından önemi özgürlüklerin varlığı ve yokluğu, geleceğimiz açısından çok kıymetli ve vazgeçilmezdir.

1923 Atatürk Devrimlerinden günümüze, kazanımlarımız ve kayıplarımıza, kurucu değerlere, siyasi partilere, günlük yaşama, bir kadın siyasetçi, bir anne gözünden bakış kitabın ana aksı.

Geleceğe ait öngörüler, öneriler ve değerlendirmeler de var.

Hamdım Piştim Yandım adını Hz. Mevlana’nın barış ve kucaklayıcı diline duyulan saygı ve kucaklayıcılığa katkı için almış.

Geçen zaman içinde duygusal tepkilerimizi çıkardığımızda olaylar bizim için deneyime, tecrübeye en önemlisi de felsefeye dönüşebilir. Bu tecrübelerimi de harmanladığım yakın tarihe özgürlükçü bir bakış açısını kitapta okura sunmaya çalıştım.” (Kitaptan)

Parti disiplini adı altında örgütlerde demografik yapı, inanç, düşünceye göre öncelikler belirlemek, eylemler ve söylemler koymak demokratik partilerin oluşuna varlıklarına aykırıdır.” (Kitaptan)

Zorlu coğrafyalar en kritik anlarda kendi kahramanlarını çıkardıkları gibi, kendi öykülerini de yazarlar, yazdırırlar. Bu bazen masal, bazen türkü, bazen dilden dile dolaşan öyküler olur...” (Kitaptan)

Hayal gücü eksik olanlar neyin eksik olduğunu hayal edemez.” (Kitaptan)

Kuzgun ,bağda kuzgunca bağırır.Ama bülbül kuzgun bağırıyor diye güzelim sesini keser mi hiç?” (Kitaptan)

Dünü anlayalım, bugünü yaşayalım, dostça, hep birlikte yarınları da planlayalım.” (Kitaptan)

“İşte karlı bir kış günü kayboldum ben ,böyle başladı bu dünyada yokluğum.Her şeyin benim için anlamını yitirdiği anda bir tek ‘O’ vardı .İşte ‘O’ yolun hem başı hem sonuydu. ’O’ ndan ötesi yalandı.” (Kitaptan)

Bugün Türkiye’de ihtiyacımız olan her şeye sahibiz, eksik olan; halkına inanan, güvenen, vizyon sahibi politikacıların eksiğidir. Halka güven,başarının anahtarıdır. Halka güvenmeyip etrafında dalkavuklardan bir yapı oluşturmak, hiç kimseyi iktidara taşımaz.” (Kitaptan)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.