18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C

OKUL SERVİSLERİ SORUNU MUTLAKA ÇÖZÜLMELİ

Erol Ermiş

06 Eylül 2017 Çarşamba 16:01

Eğitimde el atılması ve çözüme kavuşturulması gereken önemli sorunlardan biri de okul servisleri sorunu. Mesele ciddiye alınmazsa daha çok evden ağıtlar yükselir.

Öğretmenler yaz tatilini bitirdi ve seminer çalışmaları için okullarına gitti. Bir okulda öğretmenler toplantı halinde ve öğrenci ve veliler kayıt için okulda iken bahçede okul servisleri arasında çatışma çıktı, maalesef ölen ve yaralananlar oldu. Maalesef bu yaşanan ilk olay değil, önlem alınmazsa son olay da olmayacak.

Her olaydan sonra meseleye el atılması ile ilgili açıklamalar yapıyoruz. Ancak kulak asan olmuyor. Öğrenci taşımacılığını serbest rekabete açıp aynı okulda birden çok firmanın bulunması olayları tetikliyor. Servis firmaları hem bir okula girerken hem de okulda taşıyacağı öğrenci sayısını artırmak isterken istenmeyen olaylar meydana geliyor.

Aslında çözüm çok basit: Okul kantinleri hangi usulle kiraya veriliyorsa okul servisleri için de aynı usulü uygulamak. Yani il/ilçelerde okul servis ihale komisyonları kurulsun. İhaleyi alan öğrenciyi taşısın. Hem okul hem de firma kazansın. Bu işin başka çözümü de yok. Nitekim özel eğitim okullarında (engelli öğrencilerin öğrenim gördüğü devlet okulları) öğrenci taşımacılığı ihale usulüyle yapılıyor. Böylece okullarda çatışma yaşanıp da kimsenin canı yanmıyor.

Devleti yönetenlere sesleniyor ve artık bu işi ciddiye alın ve çözün diyoruz.