20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

ÖĞRETMENLERİN TATİL SÜRELERİ DEĞİŞİYOR MU?

Öğretmenlerin tatil süreleri değişiyor mu? AK Parti öğretmenler için TBMM'ye sunduğu teklifler öğretmenler için büyük bir merak konusu haline geldi.

Öğretmenlerin tatil süreleri değişiyor mu?

08 Nisan 2020 Çarşamba 15:56

Kanun teklifinin içerisinde yer alan izin konuları da "Öğretmenlerin tatil süresi ne kadar olacak, tatilde çalışma olacak mı?" şeklinde soruların sorulmasına sebep oldu. Peki ama koronavirüs nedeniyle meydana gelen aksama neticesinde, öğretmenler tatilde çalışacak mı? İşte merak edilen detaylar...

Öğretmenler tatilde çalışacak mı, tatil süreleri ne kadar? AK Partinin öğretmenler için TBMM'ye sunduğu Kanun metninde yer alan izinler konusu binlerce öğretmeni ilgilendiriyor. Peki ama bu kapsamda öğretmenler tatil yapacak mı? Öğretmenler ek ders mi verecek?

Koronavirüs nedeniyle tatil edilen okulların, dönem bitirme sorununun ortadan kaldırılmasına ilişkin sunulan maddeler detayları aşağıda yer alıyor. 

1- Rehberlik öğretmenlerine tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi görevleri verilmekte bu görevlerin izin ve tatil dönmelerinde yaptırılabileceği öngörülmektedir. Bu halde rehberlik öğretmenlerinin yaz tatili bir aydan az olmayacaktır.

2- Koronavirüs nedeniyle, öğretmenlerin yazın telafi dersleri verebilmesi için yasal düzenleme yapılmaktadır. Bu halde öğretmen izinleri yaz tatilinde bir aydan az olamayacaktır.

3- Okul yöneticileri, yüzyüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarındaki öğretmenler ile bakanlık merkez veya taşra teşkilatında görevlendirilen öğretmenlerin yaz tatilinde iki ay şeklinde değil, hizmet süresine göre 10 yıldan az hizmeti varsa yılda 20 gün, 10 yıldan fazla hizmeti varsa yılda 30 gün yıllık izin kullanabilecektir. Okul müdürleri ve müdür yardımcıları tatil aylarında da sıra ile yıllık izinlerini kullanabilecektir.

Çelişen maddelerin de çıkarılması istenmiştir. Bu maddeler;

"Madde 43 - İlköğretim okulların yaz tatili, sınavların bitimi tarihinden yeni öğretim yılının başına kadar sürer.

a) Öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız iki ay izinlidirler.

Ancak, bu iki aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmeliğinde saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlüdürler. (Yeni teklifle bu bent mülga ediliyor)

b) Tek öğretmenli okullarda görevli öğretmenlerin yaz tatili izinleri, bölge ilköğretim müfettişleriyle, İlçe eğitim müdürü tarafından okul ve kurumların korunması da gözönünde tutularak ayarlanır.

c) Okul müdürleriyle müdür yardımcıları tatil aylarında okul işlerini ayarlamak ve düzenlemek şartı ile, sıra ile izinlerini kullanırlar. (Yeni teklifle bu bent mülga ediliyor)"

Kaynak:yeniakit

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.