29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C

MÜLTECİ VE GÖÇMENLER İÇİN OKUR YAZARLIK KONFERANSI

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, ilçede yaşayan Suriyeli ve diğer göçmen ve mülteciler için dijital okur yazarlık konferansı düzenledi.

Mülteci ve Göçmenler için okur yazarlık konferansı

15 Mayıs 2018 Salı 11:04


Erasmus+ Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı desteği, Avrupa Komisyonundan sağlanan hibe ile yürütülen, Tuzla Halk Eğitimi Merkezi koordinatörlüğünde, TC Tuzla Kaymakamlığı, İtalya, Yunanistan, İsveç, Slovenya ve Polonya’dan ortaklarımızın yer aldığı “Umut Ülkesinde Yaşamları Yeniden Kurmak” başlıklı Erasmus+ KA2 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar projesi kapsamında “MÜLTECİ VE GÖÇMENLER İÇİN DİJİTAL OKURYAZARLIK” konulu konferans, Tuzla Halk Eğitimi Merkezi tarafından 10 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul Medikal Termal Otel konferans salonunda gerçekleşti.


Konferansa Tuzla’daki Suriyeli mülteciler, Tuzla’da bulunan yabancı göçmenler, Tuzla’daki kamu ve özel sektör eğitim kurumları temsilcilerinin yanı sıra projenin ortaklarından yetkililer katıldı.
Konferansta, proje kapsamında mülteci, göçmen ve sığınmacılara dijital becerileri öğretme amacıyla geliştirilen proje fikri çıktısı: “Dijital Okuryazarlık Modülü” ile ilgili sunuları gerçekleştirdi. Proje kapsamında geliştirilen modüllerin proje web sitesinden (www.landofhopeproject.eu) ücretsiz bir şekilde 7 dilde (Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Slovence, İsveççe, Yunanca ve Lehçe olarak) indirilebilir olduğunu konferans katılımcıları ile paylaşıldı.
Konferans, Tuzla Halk Eğitimi Merkezi’nden mültecilere dijital becerileri öğretim kurslarında “Mülteci ve Göçmenler İçin Dijital Okuryazarlık iyi örnekleri ” sunusu ile sonerdi.

1-009.jpg

221-002.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.