29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

'MUHAFAZAKAR KESİM, SİNEMA VE TİYATRODAVAR OLMAK ZORUNDA'

Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez, son yüzyılda batının kendi çıkarları için toplumları sanatla dönüştürmeye çalıştığını belirterek “Elin adamı milyon dolarları TV’lere; müziğe, sinemaya boşuna yatırmuyor.

'muhafazakar Kesim, Sinema Ve Tiyatrodavar Olmak Zorunda'

28 Ocak 2019 Pazartesi 15:32

Muhafazakar kesim TV’de de tiyatroda da var olmak zorunda.” dedi.

TRT’de yayınlanan “Kınalı Kuzular” dizisinin yapımcısı, bir dönem “Ekmek Teknesi” adlı dizide “Celal” tiplemesiyle rol alan Tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez “Sanatın Ustaları Pendik’te”nin bu ayki konuğu oldu. Yasin Çetin’in sunuculuğunu yaptığı “Bakmak ve Görmek” başlığıyla düzenlenen programda sanatçı,sanatın toplumları dönüştürmede bir araç olarak kullanılabileceğini söyledi.

yenilmez-lmak-zorunda-7.jpg

Batının sanatı, kendi çıkarları için kullandığını, bu yolla toplumun 5 duyusunun adeta işgal edilip kirletildiğini öne süren Ahmet Yenilmez: “Bizi sanatla işgal edip kirlettiler, biz de muhafazakar kesim olarak sanatla temizleyeceğiz. Muhafazakar kesim, TV’de de tiyatroda da var olmak zorunda. Elin adamı milyon dolarları boşuna TV’lere; müziğe ya da sinemaya yatırmıyor.” şeklinde konuştu.

Filmlerde sakallı bakkalcıları üçkağıtçı diye gösterdiler.”

Filmlerle, sinemalarla 5 duyumuzun işgal edilip kirletildiğini öne süren Ahmet Yenilmez yeşilçam filmlerini örnek göstererek “Eskisi gibi bakkallar olsaydı 15 Temmuz Darbe Girişimi yaşanmazdı. Bakkal mahallede otokontrolü sağlar, hafiye gibi hareket eder, mahallede kim ne yapar bilirdi. Oysa bize filmlerde sakallı bakkalcıları üçkağıtçı şekilde gösterdiler.” dedi.

Sanatın yanı sıra tarihi ve siyasi konulara da değinen Ahmet Yenilmez’in dikkat çelen konuşmaları şöyle oldu:

-Niye bizle uğraşıyorlar? Çünkü dünyanın en cazibeli topraklarında yaşıyoruz.

-Sultan Abdülhamid, ölümünün ardından 1.552 eser bıraktı, bu topraklara. İlk tiyatro sarayını o kurdu.

-Amasya veErzurum Kongrelerinin yapıldığı binalar da onun zamanında yapılmıştı.

-Türkiye’de sanat en büyük yıkımı 12 Eylül Darbesi’yle gördü. Sinema salonları kapandı ve yerine süpermarketler açıldı. Darbe öncesi memleketim Ordu’da bile 3’ü açık 6 sinema salonu vardı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.