29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

“MUHABBET” TEZHİP SERGİSİ AÇILDI

Tezhip Sanatçıları Nilüfer Kurfeyz, Selim Sağlam ve öğrencilerinin hazırladığı “Muhabbet” adlı tezhip sergisi açıldı.

“Muhabbet” Tezhip Sergisi açıldı

10 Kasım 2017 Cuma 11:49

 51 eserin yer aldığı sergiyi sanatçılar ve vatandaşlarla birlikte gezen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: “Tezhip, sabır sanatıdır. Bu anlamda çok güzel bir sergiyi izliyoruz.” diyerek tüm Pendiklileri sergiye davet etti. 

Pendik Belediyesi kültür-sanat sezonun ikinci sergisi olan “Muhabbet” Tezhip Sergisi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. 22 Kasım’a kadar açık kalacak sergide Tezhip Sanatçıları Nilüfer Kurfeyz, Selim Sağlam ve öğrencilerinin hazırladığı birbirinden değerli eserler yer alıyor. Eserler arasında ayetler, sureler, hadisi şerifler ve duaların yanı sıra bir de İstanbul konulu bir tezhip eseri bulunuyor. 

Tüm Pendiklileri sergiye davet etti

Açılış töreninde konuşan Tezhip Sanatçısı Nilüfer Kurfeyz, tezhibin ayrıntıları olan bir sanat dalı olduğunu ifade ederek “Pendiklilerin bu ayrıntıları göreceğini ümit ediyorum.” dedi. Toplamda 51 eserin yer aldığı sergiyi sanatçılar ve vatandaşlarla birlikte gezen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de “Tezhip sabır sanatıdır. Bu anlamda çok güzel bir sergiyi izliyoruz.” diyerek tüm Pendiklileri sergiye davet etti.

kenanan-hrn-9572.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.