29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

MİLLİ YAZILIMIN KALBİ PENDİK'TE ATIYOR

İlk kez İstanbul’da düzenlenen Kamu Açık Kaynak Konferansı, açık kaynak kodlu yazılımları en etkin kullanan yerel yönetimlerin başında gelen Pendik Belediyesinin ev sahipliğinde başladı.

Milli yazılımın kalbi Pendik'te atıyor

03 Ekim 2018 Çarşamba 12:03

Üç gün sürecek program, milli yazılım dönüşümünü  hedefleyen Türkiye’nin dört bir yanından bilgi işlem uzmanlarını bir araya getiriyor.

TÜBİTAK ULAKBİM önderliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı takibiyle gerçekleştirilen Kamu Açık Kaynak Konferansı, ilk kez İstanbul’da düzenleniyor. “İSTANBUL KAK 2018” adıyla 2-4 Ekim tarihleri arasında Green Park Otel’deki program, ilk iki gün eğitim, son gün de konferans olarak gerçekleşecek. Üç yıl önce belediyecilik uygulamalarında açık açık kaynak kodlu yazılım ve PARDUS’a geçerek 12 milyon lira tasarruf sağlayan Pendik Belediyesi, bu alandaki tecrübelerini tüm Türkiye’yle paylaşacak.

Eğitime Türkiye’nin her yerinden ilgi var

Kamu Açık Kaynak Konferansı kapsamında ilk gün kamuda ve özel sektörde çalışan bilgi işlem teknik personellerine ücretsiz eğitim verilmeye başlandı. İki gün sürecek eğitime Van’dan Mersin’e toplam 500 kişi kayıt yaptırdı. Türkiye’nin her yerinden gelen katılımcılara 9 sınıfta TÜBİTAK tarafınan açık kaynak kodlu yazılım ve PARDUS’a geçiş konuları anlatılıyor.

Kamuda yazılımsal dönüşüm anlatılacak

İstanbul KAK 2018, 4 Ekim’de düzenlenecek konferansla sona erecek. Konferansta TÜBİTAK tarafından geliştirilen işletim sistemi PARDUS ayrıntılı bir şekilde ele alınarak en son yaşanan yazılımsal gelişmeler değerlendirilecek. Konferansta aralarında Pendik Belediyesinin de bulunduğu önemli kamu kuruluşları bu alandaki dönüşüm çalışmalarını ve tecrübelerini anlatacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.