18 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

MİLLİ EĞİTİM VAKFIYIZ, EĞİTİMDE HEP FARKLIYIZ

Pendik'in en kalabalık okullarından olan Milli Eğitim Vakfı İlkokulu genç, dinamik ve başarılı kadrosuyla bölgesinde eğitimin hakkını veriyor.

Milli Eğitim Vakfıyız, Eğitimde Hep Farklıyız

26 Aralık 2018 Çarşamba 11:18

Kullanılmayan tişörtler Pazar çantası olarak geri döndü

Bu okluda öğrenciler ülkemizin gündemini dikkate alarak sınıfta öğrencilerine rehberlik yaparak düşüncelerini hayata geçiriyorlar. Milli Eğitim Vakfı İlkokulu 3-D ve 3-F sınıf öğretmenleri Yaprak Güloğlu ve Tuba Merdiven, 2019 yılında yürürlüğe girecek yeni yasayla poşetin paralı satılmasını fırsat bilip çocukların yıllarca üstüne giydikleri tişörtleri sırt çantası, torba ve alışveriş çantası gibi farklı amaçla kullanacakları bir ürün haline dönüştürdüler. 

dsc_0018-020.jpg

Sınıf içinde atölyede çalışır gibi gerçekleştirilen çalışmayla öğrenciler çok sevdikleri tişörtlerini bu defa tekrar sırtlarına çanta veya elinde torba olarak aldılar. Öğrencilerin zevkli bir etkinlik gerçekleştirmesi aynı zamanda çevre bilincinin de oluşmasını vesile oldu. Ailelerinde bu çalışmayı memnuniyetle karşıladı. Artık pazardan poşet almak yerine çocuğumun yaptığı pazar torbası ile çarşıya çıkıyorum diyen öğrenci velileri bu projeyi gerçekleştiren çocuklarına ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

dsc_0022-015.jpg

“Kendi çantamı yapıyorum, doğayı koruyorum” sloganıyla çevre duyarlılığı oluşturan öğrencileri yaptıkları tişört torbayla kitabını ve çeşitli ihtiyaçlarını taşıdıkları ve pazara hatta markete bile bununla gittikleri görüldü. “Çevreyi Hor Gören Geleceği Zor Görür” sloganıyla Çevre Bakanlığı yarışmasında Türkiye birincisi olan Okul Müdürü İhsan KOÇ “Bu çalışmadan ötürü çok mutlu olduğunu, sağlıklı bir çevrenin ve yaşanabilir bir dünya için herkese görev düştüğünü, bu güzel ve anlamlı çalışmayı gerçekleştiren öğretmenlere teşekkür etti.”

dsc_0024-010.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.