29 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara13°C

KUDUZ KARANTİNASI! PENDİK'TE TESPİT EDİLDİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi Sarılar Mahallesi, bir ineğin kuduzdan ölmesi üzerine karantinaya alındı.

Kuduz karantinası! Pendik'te tespit edildi

13 Kasım 2018 Salı 16:59

 Balıkesir'in Burhaniye ilçesi Sarılar Mahallesi, bir ineğin kuduzdan ölmesi üzerine karantinaya alındı. Sarılar Mahallesi ile bu mahalleye komşu olan Hacıbozlar ve Kırtık mahallelerindeki büyükbaş hayvanlar ile kedi ve köpekler aşılanıyor.

Sarılar Mahallesi'nde 4 gün önce A.B.'ye ait bir ineğin kuduzdan ölmesi yetkilileri harekete geçirdi. Ölen ineğin kuduz olduğu laboratuvar teyidi ile kesinleşirken, Sarılar Mahallesi karantinaya alındı. Mahalleye 2 ay süreyle hayvan giriş ve çıkışı yasaklanırken, aşılama çalışması başlatıldı. Burhaniye Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerleri, Sarılar Mahallesi ile çevresinde yer alan Hacıbozlar ve Kırtık mahallelerinde aşılama ve ilaçlama çalışması başlattı. Burhaniye Belediyesi de çalışmalara destek oldu.
 Sarılar Mahallesi'nde 2 aylık karantina uygulanacağını belirten Belediye Veteriner Hekimi Emrah Güleç, "Sarılar Mahallesi'nde bir inekte kuduz tespit edilmesi ile birlikte karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı. Mahallede şüpheli bir şekilde ölen bir ineğin kuduz olduğu İstanbul Pendik Laboratuvarı tarafından tespit edildi. Bunun üzerine arkadaşlar aşılama çalışmalarına başladı. Çalışmalar 2-3 günde tamamlanacak. Çalışmalara belediye olarak bizde destek veriyoruz" dedi.

Sarılar, Hacıbozlar ve Kırtık mahallelerinde yaklaşık 750-800 baş hayvanın aşılanacağı öğrenildi.

Kaynak:Haberler.com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.