28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

KIRIŞIKLIĞA VE YAŞLILIĞA SON VEREN ŞİFA İKSİRİ!

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz kemik suyu hakkında konuşan Uzman Dr. Mehtap Kıdır, kırışıklık ve selüliti yok etmek için haftada iki kez kemik suyu içilmesini tavsiye etti.

Kırışıklığa ve yaşlılığa son veren şifa iksiri!

19 Mart 2019 Salı 12:04

Kemik suyu içerek  yaşlanmanın etkisinin yok edilebileceğini vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehtap Kıdır, selülitlere ve eklem rahatsızlıklarına değindi. Kolajen kaybının, eklem rahatsızlıklarına ve selülitlere de neden olduğunu aktaran Kıdır, kemik suyu içerek bu rahatsızlıklardan kurtulabileceğinizi dile getirdi.

25’li yaşlardan sonra vücudumuzda kolajen üretiminin yavaşladığını söyleyen Kıdır, 35’li yaşlardan sonra bu yavaşlamanın daha da hızlandığını belirtti. Cildimizdeki kolajen miktarı azalmaya başladığında cildin elastikiyetini ve sıkılığını kaybettiğini vurgulayan Kıdır, "Sonuç olarak bu nedenle cildimizde sarkmalar, kırışıklıklar hatta eklem ağrılarıyla karşılaşmamız da kaçınılmaz hale gelir" dedi.

Kırışıklığa ve selülitlere çözüm
Dr. Kıdır, kemikte ve ilikte yoğun olarak bulunan kolajenin kemik suyunda jelatinimsi bir kıvama geldiğini söyleyerek, "Bunu çorbalarda ve yemeklerde kullanarak derinizin ihtiyacı olan kolajeni doğal yollardan sağlayabilirsiniz. Haftada 2 kez uzun süre kaynatılmış kemik suyu ile cildinizi daha sıkı bir hale getirebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Cilt bakımı
Cilt bakımının en temel öğesinin doğru ve etkili cilt temizliği olduğuna vurgu yapan Dr. Mehtap Kıdır, "Cildinizi her sabah uyandığınızda ve akşam yatmadan yüz temizleme jeli ya da yüz temizleme sütü ile temizlemeniz gerekir. Makyajla uyumamak, düzenli olarak yüz yıkamak ve kaliteli bakım ürünleri kullanmak da yaşlanmayı yavaşlatabilir" dedi.

Cilt bakım ürünleri
Ultraviyole koruma sağlayan cilt bakım ürünleri kullanmanın, cildin taze ve genç görünmesini sağlamak için en iyi yollardan biri olduğunu söyleyen Dr. Kıdır, "Kişilerin ciltlerine uygun kozmetik ürününü eczanelere ya da kozmetik marketlere sorarak değil, bir dermatoloji uzmanına danışarak almaları daha doğru bir tercih olur" diye konuştu.

Kaynak:İnternethaber

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.