28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

KENTSEL DÖNÜŞÜME GİREN MAHALLELERDE KONUT FİYATLARI ARTIYOR

Sahibinden.com Kadıköy’ün kentsel dönüşüme giren mahallelerinin emlak fiyatlarındaki değişimi açıkladı.

Kentsel dönüşüme giren mahallelerde konut fiyatları artıyor

02 Şubat 2017 Perşembe 14:15

 İstanbul Kadıköy ilçesinde kentsel dönüşüme giren mahalleler arasında satılık ve kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı mahalle Fikirtepe oldu.

sahibinden.com verilerine göre İstanbul Anadolu Yakası’nın en eski ve en büyük yerleşim birimlerinden Kadıköy’ün kentsel dönüşüme tabi mahalleleri Fikirtepe, Dumlupınar ve Merdivenköy’de son iki yılda satılık ve kiralık konut fiyatları arttı.

sahibinden.com’un “sahibindex Emlak Endeksi” verilerine bakıldığında Kadıköy’de kentsel dönüşüme giren mahalleler arasında konut fiyatlarının en çok arttığı mahalle Fikirtepe olarak belirlendi. Fikirtepe’de, son iki yılda satılık konut fiyatları yüzde 41,8 artarak, ortalama konut fiyatı 725 bin 529 TL oldu. Kiralar ise yüzde 45,4 arttı ve ortalama 1.152 TL’ye ulaştı.

Kentsel dönüşüm projelerinin hareketlendirdiği Dumlupınar Mahallesi’nde son iki yılda satılık konut fiyatları yüzde 22,6 arttı. Dumlupınar’da ortalama satılık konut fiyatı ise 671 bin 983 TL olarak belirlendi. Mahallede kiralık konut fiyatları da yüzde 35,6 oranında yükselerek ortalama 1.833 TL oldu.

Verilere göre Merdivenköy’de ise son iki yılda satılık konut fiyatlarında yüzde 21,5 artış gözlemlendi ve ortalama satış fiyatı 685 bin 412 TL oldu. Merdivenköy’de kiralarda da yüzde 15,2’lik artış yaşanarak kira bedeli ortalama 2 bin 121 TL’ye ulaştı.

sahibinden.com hakkında

Aksoy Group bünyesinde, 2000 yılında kurulan sahibinden.com, yenilikçi ürün ve hizmet uygulamaları ile kendi iş alanındaki standartların belirleyicisi olmaya devam ediyor. Ekim 2016’da ayda 40,7 milyon aktif kullanıcının, 241 milyon kez ziyaret ederek, 7 milyar sayfa görüntülediği sahibinden.com; 460 çalışanı, 5 milyona varan aktif ilanı ve on binlerce ürün çeşidiyle Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret ve ilan platformlarından birisi olma özelliğini taşıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.