20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

KATAR'DAN KRİTİK ADIM! TÜRKİYE VE İRAN'LA...

Suudi Arabistan'ın başını çektiği birçok Arap ülkesinin yasak koyduğu Katar'dan Türkiye ve İran'la ilgili açıklama geldi. Çevresindeki ülkeler tarafından ablukaya alınan Katar'a gıda tedarik konusunda Türkiye ve İran Katar'a yardım mı edecek?

Katar'dan kritik adım! Türkiye ve İran'la...

07 Haziran 2017 Çarşamba 16:49

Sekiz ülkenin diplomatik ilişkilerini kestiği Katar'dan gıda temini ile ilgili önemli bir açıklama geldi.

Reuters'a konuşan Katarlı bir yetkili, Türkiye ve İran'la gıda tedariki konusunda görüşmelerin yürütüldüğünü söylerken, tedarikin Katar Havayolları'na ait kargo uçaklarıyla sağlanmasının planlandığını bildirdi.

TÜRKİYE VE İRAN'LA GÖRÜŞME

Reuters'in Katar hükümet yetkilisine dayandırdığı habere göre Katar Havayolları'nın kargosu ile gıda tedariki sağlanması için Türkiye ve İran ile görüşmeler yürütülüyor.

KARGO UÇAKLARIYLA GIDA TAŞINACAK

Konunun hassasiyeti nedeniyle ismi saklı kalması kaydıyla Reuters'a konuşan yetkili, Türkiye ve İran'dan gıda temininin Katar Havayolları'na ait kargo uçaklarıyla sağlanmasının planlandığını bildirdi.

4 HAFTALIK TAHIL STOKLARI VAR

Aynı yetkili, 4 haftalık tahıl stoğunun olduğunu belirtti. Yetkili, ayrıca Katar hükümetinin Doha'da stratejik gıda stoklarının bulunduğunu ifade etti. 

SİLAHLI GÜÇLER ÜLKEYE DÖNDÜ

Katar'ın Yemen'de Husilere karşı oluşturulan uluslararası koalisyondan çıkarılmasının ardından burada görev yapan silahlı güçleri ülkeye döndü.

Katar resmi ajansı QNA'da yer alan habere göre, Yemen'deki uluslararası koalisyonda görev yapan Katar askerleri ülkeye dönüşlerinde Katar Genelkurmay Başkanı Ganim bin Şahin el-Ganim ve bazı kuvvet komutanları tarafından karşılandı.

Haberde, "Katar, koalisyona sadece meşru hukuku korumak, kardeş Yemen halkının haklarına destek vermek ve Suudi Arabistan, körfez ve bölgeye tehdit oluşturacak kötü niyet girişimlerini püskürtmek için katılmıştır. Katar kuvvetleri, bu dönemde Suudi Arabistan'ın ve bölgenin güven ve istikrarına tehdit oluşturan unsurlara karşı koalisyona katkıda bulunmuş, onlarca asker evladı da şehit düşmüş ve yaralanmıştır." ifadelerine yer verildi.

FAS HAVAYOLLARI UÇAK SEFERLERİNİ DURDURDU

Fas Kraliyet Havayolları, Katar ile diplomatik ilişkilerini kesen ülkelere Doha aktarmalı seferlerini durdurduğunu duyurdu.

Fas resmi haber ajansı MAP'ın haberine göre, Kraliyet Havayolları, Doha üzerinden, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yemen'e olan seferleri durdurdu.Seferlerin hangi güzergah üzerinden yapılacağını belirtmeyen havayolu şirketi, devam eden diplomatik kriz sona erene kadar seferlerin durdurulduğunu kaydetti.

internethaber

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.