19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

KARTALLI ÖĞRENCİLER ÇİN'DEN ÖDÜLLE DÖNDÜ

Göktürkler Robot Takımı 2017'de ABD-New York, 2018'de Çin-Shenzhen, 2019'da ABD-San Diego'da düzenlenen robot yarışmalarında elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekledi.

Kartallı Öğrenciler Çin'den Ödülle Döndü

06 Ağustos 2019 Salı 12:54

Gençlerin bilime ve teknolojiye yönelik ilgisini arttırmak, özgüven ve hayat becerilerini geliştirmek amacıyla kurulan Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan Göktürkler Robot Takımı  2017'de ABD-New York, 2018'de Çin-Shenzhen, 2019'da  ABD-San Diego'da düzenlenen robot yarışmalarında elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekledi.
karalala.jpg

1-4 Ağustos 2019  tarihleri arasında ÇİN'in Şanghay şehrinde düzenlenen  FRC Off-Season Robot Yarışmasına, Kartal ilçemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek amacıyla İstanbul'dan 4 okul ile ittifak kurarak Türkiye'nin Yıldızları Takımını kurdular.

Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kartal Bilim ve Sanat Merkezi, Başakşehir Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Borusan Asım Kocabıyık Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri 6 haftalık bir çalışmanın ardından kendi robotlarını üretti.
70 takımının yarıştığı turnuvada bir çok ülke takımını geride bırakıp çeyrek finale kalma başarısını gösteren Türkiye'nin Yıldızları Takımı, "Ülkesini En İyi Temsil Eden Takım" ödülünü kazanarak İstiklal Marşımızı Çin'de dünyaya dinletmenin  onurunu ve gururunu yaşattı.

 

Türkiye’nin Yıldızları Takımı Şanghay Başkonsolosu Sn. Ahmet DENK’in  daveti üzerine Türkiye Cumhuriyeti  Konsolosluğunu ziyaret etti.  Okul Müdürü Adem BEKER   öğrencilerin etkin kazanımlarla döndüğünü, hem kendilerinin hem de öğrencilerin vizyonlarını geliştiren çok büyük adımlar attıklarını belirterek kendilerine destek veren kurum ve firmalara teşekkürlerini belirtti.

 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.