19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

KAR YAĞIŞI BAŞLADI! İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?

Havaların hissedilir derecede soğumasından sonra Meteoroloji'den hava durumu raporları gelmeye devam ediyor.

Kar yağışı başladı! İstanbul'da kar yağacak mı?

21 Şubat 2018 Çarşamba 12:50

 İstanbul'da bu sene kar yağmaması bir çok vatandaşın İstanbul'a kar ne zaman yağacak? sorusunu gündeme getirmiş fakat şubat ayının sonuna yaklaşmamıza rağmen beklenen kar yağışı İstanbul'da başlamamıştı. Meteoroloji'nin sitesinde daha önce yayınlanan haritalı tahmin raporlarında 25 Şubat Pazar günü İstanbul'da kar yağışı bekleniyor bilgisi verilmişti. Kırklareli'nde sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Peki pazar günü hava nasıl olacak? Kar yağacak mı?
Havaların mevsim normallerine düşmesinden sonra tüm yurtta sıcaklıklar hissedilir derecede azaldı. Yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı görülürken Meteoroloji Ege bölgesi için sağanak yağış uyarısında bulundu. 25 Şubat pazar günü yurdun büyük kesiminde kar yağışları görülecek.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Zonguldak, Bingöl, Muş, Batman, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcıklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzeybatı kesimlerde mevsim normalleri civarında diğer yerlerde mevsim normallerin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde haritalı tahmin raporlarında daha önce 25 Şubat pazar günü kar yağışlı gözüküyordu. Güncellenen yeni raporlarda 25 Şubat pazar günü yurdun büyük kısmında kar yağışları görülürken İstanbul'da yağmur gözüküyor.
KIRKLARELİ'NDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Sabah saatlerinde Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda başlayan kar yağışı ile bölge beyaza büründü. Bölgede kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler ise zor anlar yaşadı. Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de kar yağışının etkili olduğu bölgede çalışmalarına başladı.

Kaynak:Sabah

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.