28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

İSTANBUL'DA ULAŞIMA SİS ENGELİ!

Olumsuz hava koşulları nedeniyle megakentte deniz ve hava ulaşımı durdu... Sabah trafiğinde kaos yaşandı.

İstanbul'da ulaşıma sis engeli!

01 Mart 2017 Çarşamba 11:52

İstanbul'da dün gün boyu etkisini gösteren sis sabaha karşı etkisini iyice arttırdı. Görüş mesafesi bazı yerlerde oldukça düştüğü görüldü. Trafikte ilerleyen araçlar sis lambalarını ve dörtlülerini kullanarak ilerledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yollardaki ışıklı panolarda sis yazısıyla sürücüleri uyardı. Özellikle İstanbul Boğazı çevresinde etkili olan sis nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü sis içinde adeta görünmez hale geldi. Meteoroloji sisli havanın yarına kadar süreceğini açıkladı.

YOLA ÇIKMADAN KONTROL EDİN

Türk Hava Yolları (THY), yoğun sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı iniş ve kalkışlı seferlerin saat 07.00'den itibaren durdurulduğunu bildirdi.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, İstanbul hava sahasında yoğun sis görüldüğü aktarıldı. Açıklamada, hava koşullarındaki iyileşmeye bağlı olarak seferlerin yeniden aktif hale geleceğine işaret edildi.

Açıklamada, yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu "www.thy.com" adresinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmeleri istendi.

DENİZ ULAŞIMI DA NEREDEYSE DURDU 

Yoğun sis nedeniyle deniz trafiğindeki aksamalar da devam ediyor. 

İDO, sis nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü ve araba vapuru seferlerini iptal etti.

Şehir Hatları'nın bir çok seferi sis nedeniyle yine iptal edildi. Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamada Eminönü-Adalar, Karaköy-Kadıköy, Beşiktaş-Kadıköy ve Eminönü-Üsküdar seferlerinin iptal edildiği belirtildi.

Sabah işe gitmek için yola çıkan İstanbullular iskelelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Pek çok kişi karayoluyla kıta değiştirmek zorunda kaldı.

KAYNAK HABERTÜRK

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.