16 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara14°C

İSTANBUL'A DEV PROJE: CENTRAL PARK'IN 3 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Su Konseyi Toplantısına katıldı.

İstanbul'a dev proje: Central Park'ın 3 katı büyüklüğünde olacak

16 Kasım 2017 Perşembe 17:29

Toplantıya Bakan Eroğlu'nın yanı sıra çeşitli ülkelerden bakan düzeyinde çok sayıda temsilci katıldı. Toplantıda Bakan Eroğlu ve diğer bakanlar kısa süreli konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından Bakan Eroğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"CENTRAL PARKIN 3 MİSLİ BÜYÜKLÜĞÜNDE OLAN KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN PARKINI HAZIRLADIK"

Bakan Veysel Eroğlu, İstanbul'daki yeşil alan çalışmalarının sorulması üzerine, "Şu ana kadar sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığının İstanbul'da diktiği ağaç miktarı 21 milyonu aştı. New York'taki Central Park'ın 3 misli büyüklüğünde 'Kanuni Sultan Süleyman Parkı'nı hazırladık. Önümüzdeki baharda Sayın Cumhurbaşkanımız bunu açacak. Yani 3 katı büyüklükte bir şehir parkı da kazandıracağız.
DEV ORMAN HAYATA GEÇECEK!

Hemen Elmalı Barajı'nın yakınında, Beykoz, Ümraniye, Üsküdar hudutları arasındaki, 7 kapılı, 7 bahçeli gerçekten muhteşem, Belgrad Ormanı gibi bir Kanuni Sultan Süleyman şehir ormanını da hayata geçiriyoruz. Özellikle çok sayıda park, bahçe yapıldı. Şimdi Allah izin verirse biz 3. köprü yolu üzerindeki ağaçlandırma çalışmalarına başladık. Kesilen ağaçların en az 5 katı kadar fidan dikeceğiz, ağaçlandıracağız. Yani ağaçlandırma devam ediyor. Ayrıca biz İstanbullulara fidan dağıtıyoruz" dedi.
"AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDECEK"

İstanbullulara erguvan, ıhlamur, çınar fidanı dağıttıklarını belirten Bakan Eroğlu, "Nisan ayından önce İstanbul'da 10 biner adet fidanı 10 ilçede bizzat kendim dağıttım. Hatta okul bahçelerine fidan dikerek çiçek gibi yaptık. İstanbul'da ağaçlandırmaya önem veriyoruz, İstanbul çok önemli, inşallah daha da bu ağaçlandırma çalışmaları artan hızla devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.
"2071 YILINA KADAR İSTANBUL'UN SU PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK"

İstanbul barajlarının doluluk oranı sorusu üzerine Bakan Eroğlu, "Türkiye suya erişimde yüzde 100 şu anda, bütün Türkiye'de suya erişim tam, köylerine varıncaya kadar. İstanbul'da 1994 öncesi İstanbul'da su yoktu. Ben 5 Mayıs 1994 günü İSKİ Genel Müdürlüğü'nü devraldığım zaman Haftada bir defa su veriliyordu. Sürekli kesinti, kesinti. Hatta suyun kalitesi kötüydü. Biz o kadar çok çalıştık ki 7 tane baraj, Istıranca Barajlarını bizzat İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü inşa etti. İnşallah önümüzdeki yıl Melen'in devreye girmesiyle bırakın 2018'i, 2071 yılına kadar İstanbul'un su problemini olmayacak şekilde çözdük" diye konuştu. Sabah

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.