19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara22°C

GÜMÜŞHACIKÖY'DE GİRİŞİMCİLİK KURSU SEVİNCİ

Sunuculuğunu Edib Ahmet Ceylan'ın yaptığı Gümüşhacıköy Yüksek Okulunda İSKUR KOSGEB ve Gümüşay Derneği işbirliği ile uygulamalı girişimcilik kurslarında başarılı olan 50 kişilik kursiyerlerine sertifikalarını vermek için tören yaptı.

Gümüşhacıköy'de girişimcilik kursu sevinci

12 Aralık 2018 Çarşamba 14:49

AMASYA / Gümüşhacıköy (Duyuru Gazetesi) Edib Ahmet Ceylan

    Sertifika törenine; İlçe Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Amasya İŞKUR İl Müdürü Osman Yılmaz, KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, Amasya Esnaf Odası Genel Sekreteri Aydın Bozkurt, kurs eğitimcisi Şükran Bozkurt, Yüksek Okul Öğretim Üyesi ve Müdür Yardımcısı Fatma Çıtak Siyasi Parti İlçe Başkanları, İlçe Oda Başkanları kurum amirleri, kurs öğrencileri, dernek üyeleri vatandaş, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    Tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.
    Törenin açılış konuşmasını dernek başkanı Abdülkadir Mert yaptı.
    Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin amaçlarına değinen GÜMÜŞAY Derneği Başkanı Aldulkadir Mert;
     “İlçemiz 1985 yılından günümüze % 56 nüfus kaybetmiş, yaşayan nüfusun %65-70’i emeklilerden oluşmaktadır. İlçemiz insanları ilçede iş bulamadığı için ilçe dışına gidiyor, dışardaki nüfus ilçeden çok fazla İlçede kamu kurum ve kuruluşları dışında yüksek değer KDV’li ürünler üreten firmalar bulunmamaktadır İlçenin fiziki yapısı negatif, imar durumu karmaşık eski yerleşim yerleri konut çöplüğüne dönüşmüş, alt yapı yetersiz, oto parkları, büyük ve ücretsiz halk bahçeleri yok, yollar bozulmuş, engelli yol ve geçitleri yok, tespitlerini yaptık. Nasıl kalınır, gelişir, güzelleşir konularında şu tespitleri yaptık:

 İlçenin kalkınması için iki talep: Organize Sanayi bölgelerinin kurulması
2 Tarım ve hayvancılık konularının geliştirilmesi İlçenin kalkınma ateşini yakacak ve istihdamı sağlayacak olmazsa olmazın “Organize Sanayi Bölgesi” kurulması, buraya büyük firmaların davet edilerek yatırım yapmalarıdır. Bazılarının ileri sürdüğü gibi çevre ilçelerde organize sanayi olması ilçemizde kurulmasına mani değildir. Çünkü yakın ilçelerin hepsinde Organize sanayi bölgesi bulunaktadır.
          Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için ”Tarımsal Organize Sanayi ile verimsiz ve atıl durumdaki tarım Arazilerinde Besi alanları oluşturulmalı, yer tahsis edilmeli, tarım ve hayvancılık müdürlüklerinde kontrol yet si verilmeli, devletçe desteklenmelidir.
 Damızlık ve et ihtiyacı için hayvan yetiştirilmesi teşvik edilmelidir.
İlçede üretimi olmayan ya da yetersiz üretilen Ürün çeşitleri tespit edilmeli, araştırmalarla alternatif ürünler bulunarak üretimi teşvik edilmelidir. İlçede meslek edinilecek sebze çeşitlerini tespit edip teşviklerle desteklenmelidir. Tütün ve soğan ekicilerine kooperatif kurulması ve üreticinin emeğini tam alması sağlanmalıdır. Aracı firmaların haksız kazanç sağlamaları önlenmelidir. İlçenin fiziki yapısının iyileşmesi, geleceğe hitap eden yollar, parklar, halk bahçeleri, yürüyüş yolları, engelli yol ve geçişleri, oto parklar, alt yapı çağdaş bir şehir için düzenlenen imar planı ile ele alınarak yapılmalıdır. Bunu sağlayacak en iyi ama bir o kadar da zor olan Kentsel dönüşüm toki aracılığı” ile uygulanmalıdır. Kentsel dönüşüm ve organize sanayi bölgeleri kurulması konuları ilçe belediyemizin birinci görevi ve hep birinci görevi olmalıdır.
İlçemiz gençlerinin iş sahibi olmalarını sağlamak kolaylaştırmak amacıyla“Genel Girişimcilik Kursu” eğitimi İlçede yapılmalı, kursiyerlerin ilçede bulunmayan ya da az olan iş kollarında iş yeri açmaları sağlanmalıdır. Gençler çalışmaya, kendiişlerinin sahibi olmaları sağlanmalıdır.
Gençlerimizin ilçesinde tahsil yapabilmelerinin Sağlanması için “Dört yıllık Fakülte”nin kurulması gerekir İlçe insanlarından yaşlı, kimsesiz, bakıma muhtaç olanlar için “Huzur Evi “kurulmalıdır. Bu sosyal hayat için en gerekli yatırımdır. Bu konuyu ilçe kaymakamlığımız gündeme almış, vilayete teklif etmiş, neticede valilikçe de ilgili üst birime teklif edilmiştir. Teşekkür ederiz.
Anlattığımız tüm bu konuların amacı ve hedefi Fiziki yapısı çağa uygun hale getirilmiş, herkes tarafından beğeni ile bahsedilen şirin ilçede refah seviyesi yükselmiş insanımızın mutlu ve mesut olarak yaşmasını sağlanması olduğundan başka bir mana taşımamaktadır. İlçenin gönül vermiş insanlarını bu çabasına tüm ilçenin gönül vermesi ve “Toplumsal Talebin ” oluşması tüm bunların hayata geçmesinde büyük desteği olacaktır.
 Dernek yönetimi ve dernek üyelerimize, törene iştirak edip bizi onurlandıran başta kaymakamımız olmak üzere tüm huzuruna en içten ve samimi duygularımla teşekkür eder sağlıklı ve huzurlu bir hayat dilerim” dedi
           Dernek başkanı Abdülkadir Mert’in konuşmasından sonra kursiyerleri adına;
1)    Alper Aköz
2)    Nazan Bakıcıoğlu
3)    Adnan Yılmaz
4)    Şükrüye Koca
    Birer konuşma yaptılar. Bu konuşmaların ardından;
    Amasya İl İŞKUR Müdürü Osman Yılmaz, KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş’da kurs hakkında birer konuşma yaptı.
    Başarıyla eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için düzenlenen törende girişimci adaylarına sertifikaları;
    İlçe Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, Amasya İŞKUR İl Müdürü Osman Yılmaz, KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, Amasya Esnaf Odası Genel Sekreteri Aydın Bozkurt, kurs eğitimcisi Şükran Bozkurt, Yüksek Okul Öğretim Üyesi ve Müdür Yardımcısı Fatma Çıtak, Siyasi Parti İlçe Başkanları, İlçe Oda Başkanları ve kurum amirleri tarafından verildi.
    Tören; hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle sona erdi.


    
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.