20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

GELENEKSEL SANATLAR SERGİSİ'NDE MUHTEŞEM ESERLER

Yıl Sonu Sergilerinin ikincisi olan “Geleneksel Sanatlar Sergisi” açıldı.

Geleneksel Sanatlar Sergisi'nde muhteşem eserler

12 Mayıs 2017 Cuma 11:58

Taş İşlemeden minyatüre 9 farklı türde eserlerin yer aldığı sergide Osmanlı İmparatorluğu döneminde sınırların belirlenmesinde kullanılan Nirengi Taşı da yer alıyor.

Açılış kurdelesi sonrası sergiyi sanatseverlerle gezen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, güçlü bir kültür-sanat sezonu geçirdiklerini belirterek “Hayatımızda geleneksel sanatlara daha fazla yer verdikçe ecdadımızın o ihtişamlı yıllarını yeniden yaşayacağımıza inanıyorum. Bu sergide de kursiyerlerimizin güzel işler yaptıklarını görüyoruz. Öğretmen ve kursiyerleri tebrik ediyorum.” dedi. Kursiyerlere katılım sertifikalarını da veren Başkan Şahin, Yıl Sonu Sergilerinin önümüzdeki hafta Dokuma ve İşleme Sanatları Sergisi’yle sona ereceği bilgisini verdi.

Sergide Ulu Çınar Vakfı'nda üretilen eserlerde görücüye çıktı. El emeği göznuru eserler, ziyaretçiler tarafından ilgi gördü. Ulu Çınar Vakfı Başkanı Rahmi Çakmak, vakıfta güzel çalışmalar ortaya koyduklarını, Pendiklilerin bu çalışmalara katlabileceği bilgisini verdi.

Ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde 14 Mayıs’a kadar açık kalacak. Geleneksel Sanatlar Sergisinde Osmanlı Süsleme Sanatı’na ait örnekler, ebrular, çiniler ve diğer geleneksel sanatlara ait değerli eserler sergileniyor. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide en dikkat çeken eser ise taş işleme kursiyerlerinin öğretmenleri Murat Yeşil öncülüğünde yaptıkları Nirengi Taşı oldu. Osmanlı İmparatorluğu döneminde sınırların belirlenmesinde kullanılan Nirengi Taşı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

kenan-_hrn-4856.jpg

kenan-_hrn-4871.jpg

kenenan-7196_4.jpg

kenan-_hrn-4873.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.