29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara13°C

EY GERÇEK, ORTAYA ÇIK!

Talat Yavuz

25 Şubat 2020 Salı 17:16

Bütün doğruları yanlış, bütün gerçekleri yalan, bütün güzelleri kötü gösterecek güçleri var zannediyorlar. Aslında herkes biliyor, devir kötü, düşman kahpe, yüzler sahte ve yalancı. Sanki her şey bir oyundan ibaret ve herkes maske takmış gibi.

Suriye’de her gün onlarca insanı katleden emperyalist devletler barıştan bahsediyor. Terörle mücadele adına dünyayı ateşe veren ABD, teröristlere devlet kurmanın peşinde koşuyor. İran sıkışınca Müslüman oluyor, rahatlayınca binlerce Müslümanın kanına girebiliyor, hakeza diğerleri.

Siyasette saf değiştirenler başımızı döndürdü. Önceleri üzüntüyle karşıladığımız ayrılıklar, son bir ay içinde şahit olduklarımızla, yerini sinir nöbetlerine bıraktı. Terör destekçisi ve işbirlikçisi olanlar, barıştan en çok bahsedenler oldu. Namus sözleri unutuldu, on bir bin işçi işinden kovuldu.

Yıllardır bize sarı sendika diye salya sümük saldıranlar, son zamanlarda koltuğa doğru alçak sürünme imkânı bulunca, sarı değil sapsarı kesildi. 15 Temmuz gecesinin korkakları, ganimet kavgasında birbirlerini ezer oldu. Menfaat uğruna kalemini satanların nasıl kullanıldığını gördük.

Siyasette, bürokraside, habercilikte bütün çabamıza rağmen ters giden bir şeyler var. Doğruluğun, dürüstlüğün, mertliğin yerine; yanlışın, sahteliğin ve namertliğin sesi gür çıkar oldu.

Yaşanan çürüme, profesyonel sosyal medya kullanıcılarının algı yönetimi ve çirkin operasyonlarıyla başka boyut kazanıyor. Oyunu göremeyenlerin saf duyguları, kirli emeller doğrultusunda kullanılıyor. Bugün yaşadıklarımız, bir zamanların kartel medyasının yaptıklarından çok daha alçakça.

Aynı ölçüyü, aynı soruyu, aynı eleştiriyi benzer durumda olanların tamamına uygulamıyor, sormuyor ve yöneltmiyorsanız; korkaksınız, satın alınmışsınız, kiralıksınız ve namertsiniz.

Yiğit harpte, dost dertte, olgun adam hiddette belli olur. Ahlaksızların bağırışıyla, yürekli yiğitlerin naraları, tilkiyle aslanın sesi gibi meydandadır.

Bizi, sendikamızı her gün yalan yanlış çarpıtma haberlerle yıpratmaya çalışanlara diyoruz ki sizi, geçmişinizi, bağlantılarınızı, sahiplerinizi ve sizi kullananları çok iyi biliyoruz. Sahtelik ve yalanlarınız rengârenk olsa da hakikat tek, saf ve beyazdır.