29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

ESKİMEYEN SESLER KORUSU!

Eskimeyen Sesler Korosu, Yaşlılar Haftası özel konserinde şarkılarıyla gönüllere, şarkılardan daha yüklü mesajlarıyla gençlere hitap etti.

Eskimeyen sesler korusu!

21 Mart 2018 Çarşamba 14:31

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu, Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi ve Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kıdemli Vatandaşlar Çalışma Grubu tarafından kurulan Eskimeyen Sesler Korosu, Yaşlılar Haftası özel konserinde şarkılarıyla gönüllere, şarkılardan daha yüklü mesajlarıyla gençlere hitap etti.
Ev hanımı, emekli kaptan, emekli subay, emekli stilist, emekli öğretmenler… En genci 53, en büyüğü 88 yaşındaki 27 kişi, 5 ses sanatçısı ve koro şefiyle Eskimeyen Sesler Korosu’nda bir araya geldi. Farklı meslek gruplarında yıllarca üreten, çocuklarını ve torunlarını büyüten büyüklerimiz, sanatsal faaliyetleri ile çıktıkları sahnede yılların birikimini, tükenmeyen enerjilerini paylaştı. 3 ayda önce fikir, ardından gönül birliğiyle koroyu kuran büyüklerimiz, “Gönüllü olarak yaptığımız bu uğraşla yaşama sevincimizi yeniden kazanıyoruz” diyerek sahneye çıktı.

Şarkılar Gönüllere, Mesajlar Gençlere
İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen konseri Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi birim müdürleri, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda aktif görev alan Kadın Kent Gönüllüleri, STK temsilcileri ve Tuzlalılar, keyifle izledi. Korodaki büyüklerimizin evlatları, torunları, akrabaları da onları heyecanla izledi, her şarkının ardından alkışlarla sevgisini gösterdi. Eskimeyen Sesler Korosu, Yaşlılar Haftası özel konserinde Türk Sanat Müziği’nin farklı makamlardaki 18 eserini seslendirdi. 82 yaşındaki emekli TRT sanatçısı Yaşar Tamer de konuk sanatçı olarak konsere katılıp ‘Aşkın İçimde Rüya’ şarkısını seslendirdi. Gecenin sunuculuğunu da Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi gönüllüsü Hümeyra Kaya yaptı.

na-guliyee-meyen_-(4).jpg

Tuzla’daki Dayanışmanın Bir Örneği Konserde Yaşandı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, koro şefi Udi Bestekar Ses Sanatçısı Bülent Nuran ve 75 yaşındaki kemancı Orhan Türesay’a birer buket çiçek vererek koroyu tebrik etti. Dr. Fatma Yazıcı, “Büyüklerimiz gerçekten bizim tacımızın tacı. Onlar için ne yapsak azdır. Tuzla’da Yaşlılar Merkezimiz, Gönül Elleri Çarşısı’nda Yaşlılar Komisyonu ve Kent Konseyi’ndeki yaşlılarımız ile birlikte güzle etkinlikler yapıyoruz. Bu konserimiz de hep birlikte yaptığımız işlerin güzel bir parçası. İçinde bulunduğumuz Yaşlılar Haftası’nda bu güzel konseri düzenledik. Bu konser, Tuzla’daki dayanışmanın da bir örneği aynı zamanda. İnsan hayatının her dönemini güzel geçirmeli, yaşlılıkta insan hayatında böyle bir dönem ve ben büyüklerimizi yüreklerini ortaya koyarak medeni cesaret gösterdikleri için tebrik ediyorum” dedi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir de Tuzla Kent Konseyi Kıdemli Vatandaşlar Çalışma Grubu Komisyonu Başkanlığından Engelliler Komisyonu başkanlığına geçen Hasan Mısır’a katkılarından dolayı bir buket çiçek ve plaketle teşekkür etti.

hipara-skimeyen_-(3).jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.