19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

EROL KAYA, BELEDİYE BAŞKANI OLMALARINA MÜSADE EDİLMEZ!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, hiçbir partinin 6 ay sonra yapılacak yerel seçimler için milletvekillerine izin vermeyeceğini belirtti ve “Biz çok rahatladık” dedi.

Erol Kaya, Belediye Başkanı olmalarına müsade edilmez!

20 Nisan 2018 Cuma 18:27

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin önüne alınması, en çok belediye başkanlarını sevindirdi.

Belediye kökenli AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, siyasi partilerin 6 ay sonra yapılacak mahalli idareler seçimi için milletvekillerine izin vermeyeceğine dikkati çekti. "Biz çok rahatladık" diyen Kaya, parti ayrımı gözetmeksizin bütün belediye başkanlarının karardan keyif duyduğunu söyledi. “Çünkü kendilerine rakip olabilecek insanlar bir tercih yapmak zorunda kalacak" diyen Kaya, şunları söyledi:
BELEDİYELERİN LEHİNE OLDU

“Bu konu belediyelerin lehine. Milletvekili olan birisi belediye başkanı olmak istediği zaman vekillikten istifa etmesi gerekmiyor. Ama belediye başkanı milletvekili olmak istediği zaman istifa etmesi gerekiyor. Ama milletvekili olan bir insanın belediye başkanı olmasının önü kapanıyor. Hiçbir parti 6 ay sonra olacak bir seçim için kendi milletvekiline izin vermez. Dolayısıyla biz çok rahatladık. Belediye başkanlarımızın hepsinin keyif aldığını söyleyebilirim. Parti ayrımı gözetmeden belediye başkanlarının hepsi keyiflidir. Çünkü kendilerine rakip olabilecek insanlar bir tercih yapmak zorundalar."
İLK DEFA UYGULANACAK

Erol Kaya, üç dönem kuralarına ilişkin de “ Üçüncü dönemi olan 99 belediye başkanımız bulunuyor. Belediyelerde ilk defa üç dönem kuralı, 2019'da yapılacak seçimlerde uygulanacak" dedi.

Kaynak: Yenişafak

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.