25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

ERDOĞAN'DAN ABD'YE ÇOK SERT VİZE TEPKİSİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve ABD arasında yaşanan vize kriziyle ilgili son dakika açıklamalar yaptı. ABD'ye çok sert tepki gösteren Erdoğan ''bunun sorumlusu ABD'nin ta kendisidir'' diyerek ABD'yi bombaladı.

Erdoğan'dan ABD'ye çok sert vize tepkisi!

10 Ekim 2017 Salı 15:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırp mevkidaşı Vuçiç ile düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Cumurbaşkanı Erdoğan Sırbistan'da yaptığı açıklamada Türkiye ve ABD arasında yaşanan vize kriziyle ilgili ABD'yi sert sözlerle eleştirdi. ''Sorunun faili ABD'nin ta kendisidir. ABD'nin o büyükelçiyi orada tutmaması gerekir'' diyen Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

SORUNUN FAİLİ ABD'NİN TA KENDİSİR

Bu sorunu biz başlatmadık. Sorunun faili ABD'nin ta kendisidir. ABD'nin o büyükelçiyi orada tutmaması gerekir.

BU YADIRGADIĞIM BİR KONU

Üst düzey yöneticilerin özellikle Dışişleri Bakanımızla herhangi bir görüşme yapmaması yadırgadığım bir konudur. Ankara’daki bir büyükelçinin kalkıp da böyle bir karar alması sonra da ben bunu devletim adına aldım demesi düşündürücüdür.

BİZİM KONUŞACAK BİR ŞEYİMİZ YOK

Eğer durum böyleyse ABD’deki üst düzey yönetimlerle bizim konuşacak bir şeyimiz yok. Öyle değil de büyükelçi bunu kendi kafasına göre aldıysa ABD üst yönetiminin o büyükelçiyi orada tutmaması gerekir.

BENİM BYÜKELÇİM YAPSA BİR DAKİKA TUTMAM

Sen Türkiye ABD ilişkilerini nasıl bozarsın demesi gerekir. Benim büyükelçim böyle bir şey yapsa bir dakika tutmam.

BU AJANLAR BAŞKONSOLOSLUĞA NASIL SIZDI?

Bu kişinin FETÖ soruşturmasında önce gözaltına alınıp sonra tutuklanması, sonra bir kişi için daha gözaltı kararı alınması bir defa İstanbul Başkonsolosluğu’nda bir şeylerin döndüğünü gösteriyor. Bu ajanlar ABD başkonsolosluğuna nasıl sızdı?

TÜRKİYE BİR KABİLE DEVLETİ DEĞİL

Sızmadıysa bunları buraya kim soktu. Hiçbir devlet kendisini içeriden tehdit edecek bu ajanlara izin vermez. Türkiye Cumhuriyeti de dün de söyledim bir kabile devleti değildir.

O BÜYÜKELÇİYİ ABD TEMSİLCİSİ OLARAK GÖRMÜYORUZ

Böyle bir şeye müsamaha etmemiz mümkün değildir. Bu büyükelçi şu anda veda ziyaretlerinde bulunuyor. Veda ziyaretlerini kabul etmiyoruz. ABD’nin Türkiye’deki temsilcisi olarak da görmüyoruz.

İnternethaber

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.