20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYOR!

Pendik İyi Yaşam Derneği Engelsiz Atölye'de engelliler hem üretiyor, hemde kazanıyor.

Engelleri ortadan kaldırıyor!

12 Şubat 2018 Pazartesi 10:51

Doğu Mahallesi Mostar Viyadüğü altında faaliyet gösteren Engelsiz Atölye 2017 yılı ocak ayında kuruldu. Amaç, engellileri iş hayatıyla buluşturup topluma kazandırmak.

Henüz 1 yılını geride bırakan Engelsiz Atölye şimdiden hedefine ulaşmış bulunuyor.  Engelsiz Atölye, Pendik İyi Yaşam Derneği tarafından yönetiliyor. Buraya gelen engellilere ahşap doğramacılığı kursu adı altında maaş ödeniyor, Sosyal Güvenlik Primleri yatırılıyor.

Burada çeşitli alanlarda üretim yapanengelliler, sabah 09.00'da servisle evlerinden alınıyor ve 15.30'da evlere bırakılıyor. Yaklaşık 500 metrekarelik atölyede hür türlü ahşap üretimi gerçekleştiriliyor.

Arı kovanları, isimlikler, mumluklar, ahşap süslemeler, banklar, maket evler  ve benzeri bir çok ahşap ürün engelliler tarafından üretilerek satışa sunuluyor.

Pendik İyi Yaşam Derneği Başkanı Zehra Gökbudak, bir aile ortamında çalışma yürüttüklerini kaydederek, " Atölyemizde engelli kardeşlerimiz yeteneklerine göre işler yapıyorlar. Burada olmaktan büyük bir haz duyuyorlar. Hem çalışıyorlar, hemde aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Onları zaman zaman kültürel gezilere de götürüyoruz. Büyük bir keyif alıyorlar, yaşama sevinçleri artıyor."diye konuştu.

HABER:YAŞAR ŞİMŞEK

dsc_0019-013.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.