20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara22°C

EĞİTİM KÖKENLİ BAKAN ATAMAZSANIZ BU İŞ OLMAZ!

Eğitim Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz, eğitimdeki sorunların çözülebilmesi için liyakat esaslı görevlendirme yapılması gekektiğine işaret etti.

Eğitim kökenli bakan atamazsanız bu iş olmaz!

23 Kasım 2017 Perşembe 13:47

Kartal'daki Sendika merkezinde kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz, mevcut iktidarın eğitim sistemi konusunda arzu edilen başarıyı gösteremediğini söyledi.

Şimdiye kadar eğitim kökenli bir bakan atanmadığının altını çizen Talat Yavuz, " Milli Eğitim Bakanı mutlaka eğitim kökenli olmalı. Bu isteğimizi her fırsatta ve her ortamda sesli bir şekilde dile getiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlarına bakıyorsunuz; mühendis kökenli, hukuk kökenli yada farklı bir branştan. Eğitimin sorunlarını en iyi eğitimden gelen bilir. Ne zaman eğitim kökenli bir bakan atanırsa sorunun çözümüne o kadar çok yaklaşılır."diye konuştu.

Sendika Başkanı, konuşmasında şube çalışmalarına ve genel merkez yönetiminin çalışmalarına da yer verdi ve Türkiye'nin büyük yürüyüşüne katkı vermek için çalıştıklarını söyledi.

dsc_0007-013.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.