20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

DÜNYA SUUDİ ARABİSTAN'A BÜYÜK ŞOK: GELİRLERİ YÜZDE 33 AZALACAK

Petrol fiyatlarında yaşanan büyük düşüşler nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Suudi Arabistan'a bir kötü haber de Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten geldi.

Dünya Suudi Arabistan'a büyük şok: Gelirleri yüzde 33 azalacak

02 Mayıs 2020 Cumartesi 16:12

Kurum, Suudi Arabistan'ın notunu durağandan negatife indirdi. 2020'de gelirin yüzde 33 azalması, orta vadede ise ülkenin borcunun GSYH'sinin yüzde 45'ine ulaşması bekleniyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Suudi Arabistan'ın "A1" seviyesindeki kredi notunu korurken, görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

Moody's tarafından yapılan açıklamada, hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel ekonomik görünümde keskin bir bozulmaya neden olduğu ve buna bağlı olarak düşüş gösteren petrol fiyatlarının piyasalarda benzeri görülmemiş bir şok yarattığı ifade edildi.

Suudi Arabistan'ın "A1" seviyesindeki kredi notunun korunduğu belirtilen açıklamada, ülkenin görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e çevrildiği kaydedildi.

Açıklamada, negatif görünümün, küresel petrol talebindeki ağır şok, Kovid-19 nedeniyle düşen petrol fiyatları ve Suudi Arabistan'ın gelir kaybıyla borç yükünü orta vadede hangi ölçüde telafi edebileceğine ilişkin belirsizlikten kaynaklanan ülkenin mali gücüne yönelik aşağı yönlü riskleri yansıttığı aktarıldı.

2020'de gelirin yüzde 33 azalması, orta vadede ise ülkenin borcunun GSYH'sinin yüzde 45'ine ulaşması bekleniyor.

Kaynak:Yeniakit

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.