25 Nisan 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara24°C

DÜNYA BÖYLE ALÇAKLIK GÖRMEDİ! 'RAMAZAN ERTELENSİN' ÇAĞRISI YAPTILAR

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, bazı İslam düşmanlarını harekete geçirdi. Almanya'da kadınların imamlık yaptığı caminin açılış projesinde yer alan Abdel-Hakim Ourghi, alçak bir çağrı yaparak Ramazan ayının ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Dünya böyle alçaklık görmedi! 'Ramazan ertelensin' çağrısı yaptılar

08 Nisan 2020 Çarşamba 16:02

Almanya'da kadınların imamlık yaptığı caminin açılış projesinde yer alan Abdel-Hakim Ourghi, şimdi de koronavirüs nedeniyle Ramazan ayının ertelenmesini istedi.

Almanya, İslamiyet'i yeniden şekillendirmek için elinden gelen tüm fırsatları değerlendiriyor.

Geçtiğimiz aylarda, kendilerini "Liberal İslam"ın temsilcileri olarak tanıtan ve devletten destek alan bir grubun girişimiyle ülkede, kadınların imamlık yaptığı caminin açılışı yapıldı.

Kadın ve erkek aynı safta

Kadınları ve erkeklerin bir arada namaz kıldığı camide çekilen görüntüler, İslam dünyasında tepkilere neden oldu.

ABD'nin Suudi Arabistan üzerinden Arap ülkelerine yaymak istediği "Ilımlı İslam" projesiyle Avrupa'da başlatılan bu girişimler, İslamiyet'e yönelik eş zamanlı saldırılar olarak değerlendirildi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) ülkelerde paniğe neden olurken, Almanya'da bu durum üzerinden Müslümanların kafasını karıştırmak isteyenler yeniden ortaya çıktı.

"Ramazan ertelensin"

Kadınların imamlık yaptığı caminin açılış projesinin önde gelen isimlerinden biri olan Abdel-Hakim Ourghi, Ramazan ayının ertelenmesini istedi.

Müslümanların Ramazan ayında sürekli toplu halde bir araya gelerek ibadet ettiğini söyleyen Ourghi, salgın nedeniyle Ramazan ayının ileri bir aya ertelenmesinin insanlık için iyi olacağını savundu.

Alman medyası açıklamaları köpürttü

Cezayir asıllı Ourghi'nin bu açıklamaları, Alman medyası tarafından köpürtüldü.

Ülkede yayın yapan Die Welt gazetesi, Ramazan'ın ertelenmesi yönünde gelen talebi, okuyucularına büyük puntolarla okuttu.

Kaynak:Yeniakit

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.