23 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara25°C

DİRİLİŞ ERTUĞRUL BİTİYOR MU?

TRT 1’in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul’un final yapacağı haberi sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Diriliş Ertuğrul bitiyor mu?

08 Mayıs 2019 Çarşamba 18:34

Özellikle dizinin sevenleri final tarihini merak içinde araştırıyorlar. Büyük bir izleyici kitlesine sahip olan Diriliş Ertuğrul'un ne zaman final yapacağını ise sizler için derledik. İşte Diriliş Ertuğrul final tarihi...
TRT 1 ekranlarının reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un ne zaman final yapacağı sevenleri tarafından araştırılmaya devam ediyor. Konuyla ilgili tüm detayları sizler için özel haberimizde hazırladık.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL NE ZAMAN FİNAL YAPACAK

TRT 1'in reyting rekorları kıran dizisi Driliş Ertuğrul'un ne zaman final yapacağı izleyici tarafından merak konusu. 29 Mayıs günü yayınlanacak olan 150. Bölüm ile final yapacak. Diriliş Ertuğrul tarihe göre dönemin sona ermesinden dolayı final yapacak. 1299 yılında Osman Gazi merkezi Söğüt olan Osman Beyliğini kuruyor. Söğüt'te Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Gazi tarafından yaptırılan bir türbesi bulunuyor. Bu sebepten dolayı Diriliş Ertuğrul dönemi sona eriyor ve ardından Diriliş Osmanlı dönemi başlıyor.

Ekran macerasına 5 yıl önce başlayan Diriliş Ertuğrul izleyicinin büyük ilgi odağı oldu. Ekranlarda başarılı bir performans sergileyen dizinin başrolünde Ertuğrul karakterine can veren Engin Altan Düzyatan oynuyor.

EKRANLARA OSMAN GAZİ İLE GERİ DÖNECEK

Ekran macerasına 5 yıl önce başlayan Diriliş Ertuğrul dönemin bitmesi ve başka bir dönemin başlamasından dolayı ekranlara Osman Gazi ismiyle devam edecek. Engin Altan Düzyatan'ın başarılı performansıyla da dizinin artan başarısı yeni sezonda yoluna Osman Gazi karakterini canlandırmak için Burak Özçivit ile devam edecek. Osman Gazi rolü için çok sıkı çalışan Burak Özçivit aynı zamanda tarihi derinlemesine okuyor ve bu rol için büyük mesai harcıyor.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN KİMDİR?

Engin Altan Düzyatan 26 Temmuz 1979 İzmir doğumludur. Sunuculuk ve oyunculuk yapan Düzyatan TRT 1'in başarılı dizisi Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncusudur. Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunu olan Düzyatan, 2001 yılında oyunculuk için İstanbul'a gelmiştir. Kenter ve DOT Tiyatrosunda görev yapmış olan Engin Altan Düzyatan ayrıca Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda da oyun yönetmiştir. Birçok dizide ve filmde rol alan Düzyatan başarılı performansıyla izleyicinin ilgi odağı olmuştur.

Engin Altan hangi dizi ve filmlerde rol almıştır?

Rol aldığı diziler

- Yeditepe İstanbul

- Koçum Benim

- Bir Bulut Olsam

- Kapalıçarşı

- Son

- Yol Ayrımı

- Cinayet

Rol aldığı filmler

- Cennet

- Romantik Komedi 1

- Romantik Komedi 2

- Bir Avuç Deniz

- New York'ta 5 Minare

- Anadolu Kartalları

- Bu İşte Bir Yalnızlık Var

Ayrıca Düzyatan, 2012 yılında Los Angeles Movie Awards'da Bir Avuç Deniz filmindeki performansı ile "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazanmıştır.

Kaynak:Sabah-Haber7

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.